Quantcast
Radio1_v_zivo


Do 1. novembra morajo na teh delovnih mestih VSI izpolnjevati PC pogoj! Vlada razmišlja tudi o tem, da bi omilila 2 ukrepa
Slovenija | 17. 9. 2021 6:42
Uvedli pa so še PCT pogoj pri zbiranju nad 50 ljudi
Ključne besede:     CP    cepljeni    preboleli    covid    ukrepi    zaostrovanje    državna uprava    Slovenija    epidemija    služba
V državni upravi se bodo morali vsi zaposleni do 1. novembra cepiti

Po poročanju TV Slovenija naj bi vlada v državni upravi ukinila pogoj T (testiranje) in s tem zaostrila ukrepe za tamkajšnje zaposlene. Vlada je tako na dopisni seji sklenila, da se od 1. novembra dalje v državni upravi ne bo več mogoče testirati, ampak bodo morali vsi zaposleni izpolnjevati pogoj P ali C (preboleli/cepljeni).

Do 1. oktobra bodo morali zaposleni v državni upravi prejeti prvi odmerek cepiva, najpozneje 1. novembra pa bodo morali biti polno cepljeni. To je za Odmeve potrdil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs. 

''Uvaja se torej obvezno stanje P ali C, kar pomeni zgolj preboleli in cepljeni, in sicer za celotno državno upravo z organi v sestavi. To pomeni ministrstva, vojska, policija, upravne enote, generalni sekretariat vlade in še nekaj drugih vladnih služb,'' je dejal Hojs v Odmevih.

Kdo vse dela v državni upravi?

- vsi zaposleni na ministrstvih
- v vladnih službah
- zaposleni na kateri od 58 upravnih enot ali pri organih v sestavi 
- vojska
- policija, ...

Kaj se bo zgodilo z zaposlenim, ki ne bo izpolnjeval pogoja PC?

Predstojnik bo sam določil oz. ocenil, ali je zaposlenemu v državni upravi, ki se ne želi cepiti ali ni prebolel covida, mogoče zagotoviti delo od doma. Tisti, ki pa se iz zdravstvenih razlogov ne morejo cepiti in bodo imeli zdravstveno potrdilo, pa se bodo lahko še naprej testirali.

Vlada načrtuje omilitev nekaterih ukrepov

- Vlada v bodočih dneh načrtuje, da bi dvignila starost, do katere PCT pogoj ne bi bil obvezen, in sicer iz 12 na 15 let.

- Omilila naj bi tudi pogoje za dostop do zdravstvenih storitev.

Če se bodo epidemične razmere poslabšale, pa sledi tudi dvakrat tedensko testiranje zaposlenih.

PCT pogoj pri zbiranju nad 50 ljudi

Po novem pa se je spremenil tudi odlok, ki pravi, da je dovoljeno zbiranje nad 50 ljudi na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih v zaprtih prostorih ali na odprtih površinah, do sedaj je namreč veljalo, če jih je več kot 100. Vsi udeleženci pa morajo izpolnjevati PCT.

Na javnih prireditvah in shodih v zaprtih prostorih pa so morali udeleženci pogoj PCT izpolnjevati ne glede na število udeležencev.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del