Quantcast
Radio1_v_zivo


Po mestu brez avtomobila
| 16. 9. 2021 13:15
Pester program v okviru Evropskega tedna mobilnosti
Ključne besede:     Velenje    Evropski teden mobilnosti    Rudarska cesta    kolo    Bicy
PROGRAM
V prihodnjih dneh bodo v Velenju v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravili številne aktivnosti.

V prihodnjih dneh bodo v Velenju v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, pripravili številne aktivnosti. V okviru projekta pa so pripravili tudi zloženko z naslovom Kako po mestu in okolici brez avtomobila, ki so jo danes v nabiralnike dobila vsa velenjska gospodinjstva. Z zloženko želijo spodbuditi spreminjanje potovalnih navad prebivalcev, med drugim je v njej predstavljen tudi vozni red Lokalca.

 

V petek bodo na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha med 6. in 8. uro že tretji petek zapored delili brezplačni kolesarski zajtrk za vsakega kolesarja, ki bo pripeljal mimo na svoji poti do službe, šole. V soboto pripravljajo med 9. in 12. uro na Titovem trgu Tek očkov, med 16. in 19. uro pa vodeno kolesarsko turo po Velenju.

 

V torek bodo v Velenju med 14. in 19. uro ponovno koleščkali, saj pripravljajo akcijo Velenje na koleščkih, s katero želijo promovirati mestne kolesarske povezave in spodbuditi prebivalce k pogostejši uporabi kolesa kot prevoznega sredstva po mestu. Tudi tokrat bodo na petih lokacijah po Velenju (Pri Bicy postaji v Šaleku, pod Vilo Herberstein, v Sončnem parku pri Vili Rožle, pri Škalskem jezeru - v bližini mostu, ob pitniku in pri Bicy postaji na Velenjski plaži) zbirali žige. Vsak občan, ki bo zbral vsaj tri žige, bo lahko naslednji dan, 22. septembra, med 8.30 in 18. uro na Rudarski cesti, kjer bo potekal dan brez avtomobila, prevzel nagrado.

 

V sredo bo del Rudarske ceste zaprt med 6. in 19. uro. Tam bodo potekale številne aktivnosti: igranje nogometa, badmintona, predstavitve Centra ponovne uporabe, Centra za krepitev zdravja, Kamerata, Šole za storitvene dejavnosti, možna bo izposoja koles, registrirali se boste lahko v Bicy sistem, si ogledali Lokalca, na voljo bo spretnostni poligon za vožnjo s kolesom, ogledali si boste lahko lutkovno predstavo Repa velikanka in nastop učencev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, telovadili z društvom Šola zdravja, ustvarjali v likovnih delavnicah in si ogledali zanimiv plesni program Plesne skupine Flame&co in še marsikaj drugega.

 

Med 8.30 in 9. uro bo v sredo na Titovem trgu telovadba z društvom Šola zdravja.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del