Quantcast
Radio1_v_zivo


Gorivo boste po novem točili na način, ki marsikomu ne bo všeč - Zaposleni na črpalkah se opravičujejo za nevšečnosti
Slovenija | 15. 9. 2021 6:20
Zaposleni se zavedajo, da bodo zaradi tega večje čakalne vrste
Ključne besede:     bencinski servis    Petrol    gorivo    PCT    tankanje    nevšečnosti    stranka    preverjanje
Na bencinskih servisih si želijo, da bi spadali pod izjeme, kjer se ne bi preverjal pogoj PCT

Od danes naprej je PTC pogoj potrebno izpolnjevati na večini javnih mest oz. če želite vstopiti na banko, pošto, restavracijo, določeno trgovino in tudi na bencinski servis.

In kako boste po novem točili gorivo?

Točenje goriva bo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno

Pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno, bodo na Petrolovih bencinskih črpalkah preverjali stranke, če izpolnjujejo PCT pogoj.
 
Pojasnili so, da bo točenje goriva na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno, dokler stranka ne potrdi, da izpolnjuje pogoj PCT, zaradi česar pričakujejo tudi večje čakalne vrste.

Osebje bo na zunanjem delu prodajnega mesta preverjalo pogoj PCT stranke še pred točenjem goriva in če ga bo ta izpolnjevala, mu bodo točenje odobrili. Po točenju pa bodo plačilo lahko izvedli v prodajalni.

Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills in s plačilnimi karticami na Petromatih.

Menijo, da bi morali bencinski servisi delovati brez pogoja PCT

Na bencinskih servisih menijo, da bi morali še naprej soditi med izjeme pri izvajanju storitev, in sicer brez preverjanja pogoja PCT. Zaradi tega so pristojne že pozvali, naj znova preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov. 

Petrol se strankam opravičuje za nevšečnosti, ki jih čakajo

Kot so zapisali v Petrolu, je popolno izpolnjevanje zahtev vladne odredbe izredno zahtevno, saj zahteva angažiranje dodatnih zaposlenih, višje stroške poslovanja in predvsem spreminjanje ustaljenih navad pri kupcih.

Družba je takoj po objavi odloka dala pobudo za spremembe in pristojne pozvala, naj znova preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov na bencinski servisih. Menijo, da se bencinski servisi ne morejo primerjati z ostalimi trgovinskimi podjetji oz. prodajalnami.

Pričakujejo podaljšane časa izvajanja storitve in večje čakalne vrste


''Zaradi tega se Petrol že zdaj vsem strankam opravičuje za nevšečnosti, ki se bodo zgodile zaradi zahtev odloka. Vsekakor pričakujemo podaljšanje časa izvajanja storitve in posledično tudi težave s pretokom vozil na prodajnih mestih, saj se bodo zagotovo pojavljale daljše čakalne vrste na bencinskih servisih in pred njimi,'' so navedli in dodali, da si od odločevalcev želijo, da bi izdali jasna navodila oz. kriterije, kako ustrezno in pravilno izvajati prodajno storitev, da se bodo lahko vsi prodajalci goriv na bencinskih servisih v državi držali vseh enakih zahtevanih ukrepov.

Družba Petrol tudi predlaga, da bi bencinski servisi še naprej sodili med izjeme pri izvajanju storitev brez preverjanja pogoja PCT, saj poleg specifičnega prodajnega postopka pogonska goriva sodijo med osnovne življenjske izdelke in potrebščine.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del