Quantcast
Radio1_v_zivo


Vremenoslovci razkrivajo, kaj nas čaka v drugi polovici septembra! Se bodo sončni in topli dnevi nadaljevali?
Zanimivo | 13. 9. 2021 8:28
Topli in sončni dnevi se bodo počasi poslovili - prihajajo dežne pošiljke
Ključne besede:     vreme    september    napoved    dež    ohladitev    2021    vremenoslovci
Toplim in sončnim dnevom so šteti dnevi ...

Če smo mislili, da bo lepo vreme trajalo vsaj še do konca septembra, smo se motili. Lepi, topli dnevi se od nas počasi poslavljajo in po poročanju vremenoslovcev, nas bodo kaj kmalu doletele pošiljke dežja. Čeprav se mnogim zdi, da je ta polovica meseca septembra nadpovprečno topla, pa na portalu Ciklon.si pravijo, da temu ni čisto tako. 

Afriškemu anticiklonu so šteti dnevi,
še nekaj dni bo sončno in čez dan zelo toplo, kot kaže bo v torek vrhunec tega toplejšega vala, temperature čez dan bodo na Goriškem okoli 30 °C, tudi drugod se bodo povsem približale tej vrednosti.

''Imamo precej bolj sveža jutra od običajnih, kar gre zahvala anticiklonu, suhemu zraku in nizki temperaturi rosišča. Pozna se tudi, da so noči precej daljše. Topleje od dolgoletnega povprečja 1981-2010 je le nekaj zadnjih dni, še vedno pa v vzhodni Sloveniji ponekod več kot dve stopinji hladneje,'' je zapisal na Gregor Skok s portala Ciklon.si.

Prihaja pošiljka padavin, ki lahko traja precej dolgo

''Nato pa bo prevladal Atlantik in anticiklon bo nad Sredozemljem hitro oslabel. Atlantske motnje bodo od srede vedno bolj pogoste in ob ugodni postavitvi bi lahko dobili po dolgem času lepo pošiljko padavin. Padavinsko obdobje s krajšimi presledki bi lahko trajalo precej dolgo, saj se bo anticiklon nekaj časa obnavljal nad Severno Evropo,'' še pišejo na Ciklon.si.


Foto: Pixabay

Za vikend ne bo sončno 

SOBOTA, 18.9.

Že v soboto zjutraj oz. dopoldne pa bomo prišli pod vpliv ciklonskega območja, ki se bo iz zahodnega dela Sredozemlja preselilo nad severni del. Padavine se bodo od zahoda postopno razširile nad večji del Slovenije, razmeroma sveže bo, saj bodo temperature le okoli 20 °C, če bo seveda obveljal jutranji izračun evropskega modela. 

NEDELJA, 19.9.

V nedeljo kaže na bolj suho vreme, vendar je oddaljenost še precejšnja za zanesljivo napoved.

Konec septembra bo lahko mrzel 

V zadnji septembrski dekadi pa bi lahko dobili mrzel prodor s severovzhoda in počasi bomo začeli gledati, do kam se bo spustila meja sneženja.

Pozor: Napovedi do 5 dni so kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje!

Vir: Gregor Skok (ciklon.si


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del