Quantcast
Radio1_v_zivo


Župan Loškega Potoka s svojo IZJAVO razburil NECEPLJENE občane! Nekateri to označujejo za sramotno!
Saj ni res, pa je | 10. 9. 2021 6:27
''Letos namreč še ne bomo širili pokopališča,'' je dejal župan vsem, ki so še necepljeni
Ključne besede:     župan    Loški Potok    covid    zapis    cepljenje    pokopališče    Ivan Benčina    izjava    razburjenost
Župan si želi, da bi bilo več ljudi cepljenih

Župan Loškega Potoka, Ivan Benčina je preko spleta vse necepljene občane pozval, da naj se cepijo, a pri tem številne razburil s svojim zapisom.

''Po daljšem času brez okužb imamo v občini ponovno okužene osebe. Pozivam vse, ki se še niste cepili, da to storite čim prej. Trenutno je to edina možnost, da se izognemo bistveno večjim omejitvam in da zaščitimo sebe in najbližje. Letos namreč še ne bomo širili pokopališča.''

Župan je včeraj za STA pojasnil, da je šlo le za poziv k razmisleku o tem, kaj nas čaka in kaj nam razlagajo strokovnjaki, če ne bomo upoštevali njihovih priporočil. Priznal je še, da kljub njegovemu zapisu do velikega zanimanja za cepljenje ni prišlo, še posebej, ker je bil to čas dopustov. Vseeno pa pričakuje, da se bo cepljenje povečalo in še nadaljevalo v zimskem času. 

''Žal so razmere kot so in imam občutek, da je največja žrtev covida zdrava pamet,''
 je še dodal Benčina in dejal, da trenutno ni ravno zadovoljen, saj bi v primeru višje precepljenosti bilo tudi manj možnosti, da bi znova zapirali državo ali bili deležni omejitev.Kakšne so razmere v občini Loški Potok?

Občina Loški potok šteje 1.816 prebivalcev, zaradi novih primerov okužbe s covidom-19 pa so se znašli v družbi tistih lokalnih skupnosti, ki so se obarvale rdeče. Trenutno imajo okoli osem okuženih, tako da se stanje nekoliko popravlja. Po podatkih portala NIJZ so od začetka epidemije v omenjeni občini našteli 253 primerov okužb.

S 43,3 odstotka sodi nekje v slovensko povprečje precepljenosti z obema odmerkoma, ki na ravni države do danes znaša 44 odstotkov. S prvim odmerkom je v občini Loški Potok cepljenih 48,6 odstotka prebivalstva.

Spadajo pod jugovzhodno statistično regijo, ki je sicer z 42-odstotno precepljenostjo z dvema odmerkoma četrta najslabša v državi, tik pred obalno-kraško (41,3), posavsko (40,8) in podravsko regijo (40,6). Na vrhu so zasavska (48,2), koroška (47,7) in goriška regija (47,1).
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del