Quantcast
Radio1_v_zivo


Pri Ikei razmišljajo, da bi uvedli novost za kupce - večina jih pravi, da jih to spravlja v stres in jim gre na živce
Zanimivo | 27. 8. 2021 6:37
Kupce spravlja v stres to, da se morajo sprehoditi skozi celo trgovino
Ključne besede:     Ikea    novost    trgovina    kupci    nakupovanje    obiskovalci    sprememba    prevzem
Zaenkrat še ne bodo uvajali sprememb, bodo pa preučili zadovoljstvo med kupci in se odločili na podlagi tega

Pol leta je minilo odkar je švedska trgovska veriga s pohištvom Ikea vrata odprla tudi pri nas in s tem razveselila večino kupcev, ki so ta dan že nestrpno pričakovali. A nekaterim nakupovalcem ni všeč to, da se morajo sprehoditi skozi celo trgovino, da bi prišli do blagajne, čeprav so svoj izdelek kupili že na začetku. 

Za zdaj Ikea še ne bo spremenila prepoznavnega koncepta svojih trgovin, a se govori, da naj bi le uvedli dva nova koncepta, ki bi kupcem olajšala nakupovanje. Preučili bodo zadovoljstvo med kupci in se nato na podlagi tega odločili, če spremenijo zdajšnji način nakupovanja. 

Kupcem namreč želijo omogočiti čim manj stresno nakupovanje, zato so prišli do ideje, da bi prevzem naročenih artiklov izvedli tako, da se kupcem ne bi bilo potrebno sprehoditi skozi labirint vseh prodajnih prostorov. 

Nova Ikea se odpira na Dunaju 

Jutri pa bo svoja vrata odprla tudi nova trgovina Ikea na Dunaju, ki bo imela kar pet nadstropij in lokal na strehi. Kupci bodo imeli možnost manjših stvari kupiti v trgovini, za večje pa bodo poskrbeli zaposleni pri Ikei s tem, da jih jim bodo dostavili na dom.

Kupec naroči artikle preko spleta in jih prevzame v trgovini - če mu niso všeč, ko jih vidi v živo, jih ne kupi

Stefan Vanoverbeke, namestnik vodje maloprodaje pri Ikei je tudi poudaril, da novi koncept Ikeinih trgovin predvideva, da kupec prevzame artikle, ki jih je naročil preko spleta, si jih ogleda v živo in če mu niso všeč, jih ne kupi. Hkrati si želijo, da kupcem ne bi bilo treba iti skozi celo trgovino, da bi prišli do željenega artikla, kar je mnoge jezilo, saj jim je vzelo precej časa. Vseeno pa ne bi radi izgubili obiskovalcev in jih skušali zadržati v trgovini, kljub temu da ne bi kupili ničesar. Zato razmišljajo o novih prostorih za druženje. 

Ikea namreč načrtuje prostore v obliki amfiteatrov, v katerih se bodo ljudje družili, prenovili pa bodo tudi restavracije, kjer se bodo dobro najedli ali si privoščili le kavico ali čaj.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del