Quantcast
Radio1_v_zivo


Kulturno poletje na Gimnaziji Celje – Center se končuje
| 19. 8. 2021 13:03
Pojoči profesorji bodo zaključili kulturno poletje na GCC
Ključne besede:     Kulturno poletje    Gimnazija Celje – Center    profesorji    kvintet
kvintet GCC
Zasedbo GCC sestavlja pet profesorjev glasbe.

Z uličnim koncertom vokalne zasedbe GCC kvintet na Gimnaziji Celje – Center zaključujejo s pestrim poletnim kulturnim utripom in napovedujejo zanimivo in ustvarjalno novo šolsko leto.

 

Zasedba GCC kvintet povezuje 5 učiteljev glasbe na Gimnaziji Celje – Center, nastala pa je v času epidemičnega zaprtja šol z željo, da učitelji z univerzalno govorico glasbe nagovorijo dijake, kolege in javnost ter vsaj kakšen hip vsakodnevnih koronskih novic nadomestijo z optimističnim pogledom v prihodnost. Danes ob 18. uri bodo s kratkim koncertom v Gubčevi ulici v Celju, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Zavodom Celeia in Poletjem v Celju, zaključili tudi pestro počitniško kulturno dogajanje GCC, ki je v juniju, juliju in avgustu postreglo s 5 koncerti, 3 predstavami letnega kina, poletno muzejsko nočjo, tradicionalno predstavitvijo nove številke literarne revije Podstrešje, evropskimi projekti in mobilnostmi ter s številnimi dosežki dijakov in učiteljev.V zasedbi muzicirajo profesorji glasbe Urban Kolar, David Preložnik, Danijel Berden, Sašo Šonc in Gregor Deleja, njihov repertoar pa obsega priredbe najrazličnejših popularnih in klasičnih glasbenih uspešnic, ki jih piše večinoma prof. Danijel Berden, saj je zasedba po glasovni sestavi precej nekonvencionalna (1 tenor in 4 basi oz. baritoni). V času, ko so bile šole zaradi epidemije zaprte, so ustvarili številne posnetke, ki so objavljeni na YouTube kanalu GCC, sodelovali pri različnih spletnih prireditvah šole in popestrili informativne dni ter zaključek šolskega leta na GCC.S koncertom napovedujejo tudi pestro novo šolsko leto, ki ga na GCC snujejo z veliko mero optimizma, tako na področju pouka kot tudi na področju obšolskega dela – (mednarodnih) projektov, interesnih dejavnosti, programov in krožkov. Velikopotezni so tudi načrti vseh devetih glasbenih sestavov, ki delujejo na GCC. Že 2. 9. bo pri Vodnem stolpu koncert ob 15-letnici pripravila vokalna zasedba nekdanjih dijakov Oktet 9, teden dni kasneje (10. 9.), pa na GCC napovedujejo tudi druženje generacij Naših 100+9 s koncertom zasedbe The Šlagers ter nekdanjih in sedanjih dijakov GCC. Kulturniki z GCC bodo oblikovali tudi program letošnjega županovega sprejema za najuspešnejše dijake zaključnih letnikov, načrtujejo pa tudi kar nekaj mednarodnih gostovanj in začetek novega sodelovanja z gimnazijo BORG Bad Radkersburg iz Avstrije.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del