Quantcast
Radio1_v_zivo


Ko ti srce pade v hlače: V trgovini iskala začimbe, ko je ŠOKIRANA dojela, kdo se ji PRIBLIŽUJE!
OMG/WTF | 18. 8. 2021 14:37
V trgovini so mnenja, da je bila velika sreča, da je bila ravno ona v bližini
Ključne besede:     kača    avstralija    diamantni    piton    trgovske    police
Avstralka je v trgovini zagledala nenavaden prizor

Nakupovanje v enem izmed sydneyskih supermarketov se je za nakupovalko povsem nepričakovano sprevrglo v pravo pustolovščino. Supermarket Woolworths leži na obrobju gozda v severozahodnem delu mesta.

25-letno Helaina Alati je med policami na oddelku za začimbe pozdravil izredno neprijeten gost. Skoraj tri metre velik piton je štrlel izven police in nepremično zrl vanjo.''Obrnila sem glavo in bil je približno 20 cm od mojega obraza in gledal vame,'' je pojasnila Alati, ki je na srečo vseh, reševalka divjih živali in se spozna tudi na kače.

''Naredila sem posnetek kače in ostala čisto mirna. Na srečo ni bilo nikogar v bližini, ki bi lahko zagnal paniko,'' je dejala Alati, ki takšnega srečanja res ni pričakovala.

Poznavalka divjih živali je takoj videla, da gre za nestrupenega diamantnega pitona: 
''Mahal je z jezikom in me gledal češ: Ali me lahko prosim odpelješ ven?''Alati je takoj obvestila osebje trgovine ter se ponudila, da kačo spravi z trgovine. Z ustrezno opremo je kačo spretno spravila v vrečo ter jo prepeljala na ustrezen kraj, kjer jo je izpustila nazaj v njeno naravno okolje.

Že 20x je rešila kače, njeni prijatelji se šalijo, da je ''kačja deklica'' ter jo primerjajo s čarovnikom iz Harrya Potterja, ko le ta ugotovi, da se lahko pogovarja s kačami.

Velik razlog za prihod kače v notranjost trgovskega centra pa pripisujejo prav trenutnemu izbruhu Delte. Ljudje so znova omejeni in se večino časa zadržujejo doma. Eden od redkih razlogov, da lahko zapustijo svoj dom je obisk trgovin, zato živali iz divjine prihajajo na obrobja zaradi občutno manjšega hrupa.

Alati je še povedala, da sluti, da je bila kača čez noč v trgovini, verjetno sprva v stropu, kjer pogosto gnezdijo diamantni pitoni. ''Celo jutro pa se je skrivala na polici, ljudje so hodili mimo in nakupovali začimbe, a jo nobeden ni opazil,'' je še dodajla.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del