Quantcast
Radio1_v_zivo


Letni oder Ruše
| 4. 8. 2021 10:07
Letos že 19. Kantfest
Ključne besede:     Ruše    prireditev    festival
"Zgodbe na zelenem valu, ki omogočajo pretok kulturne energije, " pravijo organizatorji.

Festival Letni oder Ruše, z vrhunskimi izvajalci na butičnem kamnitem amfiteatru v gozdu, predstavlja enkratno zmes zabave in kulture v kombinaciji z naravo.

 

Letošnji festival Letni oder Ruše 2021 je že 22. po vrsti. Ponovno v svoji tradicionalni dolžini – 10 dni, a še vedno času, ko se le redki odločajo za izpeljavo javnih dogodkov, koncertov in predstav, saj organizacija prinaša kup obveznosti in ukrepov, ki včasih tudi najbolj vztrajnim vzamejo voljo. Pa vendar v času, ki takšne dogodke potrebuje. 

 

V samem osrčju zelene idile, v naravnem amfiteatru pod Pohorjem, se bodo tako tudi letos zvrstila zveneča imena, kot so Jan PlestenjakTABUTadej TošModrijaniGajaš, brez maske (Vlado Novak), Zmelkoow s predskupino Kafe Teater ter nizozemski DJ Eelke Kleijn (Aurora – StellarBeat), ki bo otvoril letošnji festival.

Pod okriljem Letnega odra pa bo tudi letos izveden že 19. Kantfest, ki bo poskrbel za ljubitelje pristne avtorske glasbe, nastopili bodo tudi Bilbi in Gregor ter Adi Smolar

 Obiskovalce čaka še razgiban brezplačen spremljevalni program v Športnem parku Ruše, s koncertoma BarriqueDamirja in Tilna Kneza, ljudskim odrom in predstavami za otroke. Pri čolnarni pod Športnim parkom Ruše se organizira spust, imenovan »zDRAVAntura«. Obiskovalci se bodo s kajaki, supi in čolni spustili po reki Dravi do Drava Centra (Limbuško nabrežje).

 

Ekipa CEZAM-a se bo skupaj s prostovoljci tudi letos potrudila, da bo festival navdušil vse obiskovalce, prinesel dobro voljo v regijo in se po zaključku s pestrim dogajanjem nadaljeval tudi v poLetni oder; vikend po festivalu. PoLetni oder se bo odvil v Športnem parku Ruše, kjer bodo nastopili Alo!StariPeter Andrej in Lauženki ter zmagovalci letošnjega Kantfesta.

 

"Navkljub temnim oblakom in negotovi situaciji plujemo na zelenem valu, kjer je čarobnost dovoljena. To nam govorijo tudi vse lepe zgodbe, ki smo jim do sedaj bili priča in jih je navdihnilo enkratno in znamenito prizorišče letnega gledališča sredi gozda. Zdi se, da prav zdaj take zgodbe potrebujemo bolj kot kdaj prej. Take zgodbe, ki jih organizatorji skupaj ustvarjamo z gledališčniki, glasbeniki, prostovoljci in gostinci. Zgodbe na zelenem valu, ki omogočajo pretok kulturne energije, " pravijo organizatorji. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del