Quantcast
Radio1_v_zivo


Dekle Kristjana Čeha obtožili, da je ''krivo,'' da je na OI zasedel 5. mesto! Prekipelo ji je in je razkrila resnico
Zanimivo | 2. 8. 2021 8:20
Kristjan ni prenesel tega, da trener ni želel, da na treningih ni njegovega dekleta
Ključne besede:     Kristjan    Čeh    Anna Maria Orel    OI    trening    razhod    trener    Tokio    razmerje    obtožbe    metalec diska
Kristjan Čeh je v razmerju z 24-letno Estonko

Naš najboljši metalec diska, 22-letni Kristjan Čeh je na Olimpijskih igrah v Tokiju zasedel 5. mesto, zdaj pa se govori, da naj bi bilo za to ''krivo'' njegovo dekle, saj je zaradi nje ostal brez svojega trenerja.

Čeh se je namreč dober mesec pred začetkom olimpijskih iger razšel s svojim dolgoletnim trenerjem Gorazdom Rajherjem, ker se ni strinjal s tem, da bi na treningih sodelovala tudi njegova partnerka, estonska metalka kladiva, 24-letna Anna Maria Orel.

''Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta. Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla,'' je dejal Čeh. 


Gorazd Rajher je bil sedem let njegov trener - od vsega začetka tekmovalne poti in je dejal, da ni bilo nikakršnega spora ter sta se čisto sporazumno razšla. Kristjan ni sprejel načina dela oz. tega, da ne meša posla s privatnim življenjem.

Orlova naj bi ga med treningi motila

''Ko smo to želeli predstaviti, je dejal, da mu grenimo življenje. Mogoče smo šli nekoliko ostro, da ne more trenirati z Orlovo, ki ga moti med treningi. On ni sprejel, da ima trening vrhunskega atleta svoje pogoje in zahteve, tudi odrekanja. Sam sem še vedno pripravljen delati z njim, to sem povedal vsem. A sem bil vedno načelen, vedno sem zahteval maksimum od sebe in to pričakujem tudi od drugih.''Zdaj pa se je po nekaj mesecih na Instagramu oglasila tudi Orlova. Zapisala je, da ne bo več tiho in  je prišel čas, da se oglasi ter pove resnico. V zapisu je dejala, da so ji odvzeli temeljne človekove pravice in tudi pravice, ki jih ima kot atletinja.

''Prisilili so me, da zapustim fanta (kar več kot očitno nisem naredila, saj kot skoraj 25 let stara ženska lahko sama odločam o tem, s kom se dobivam). Prepovedali so mi vstop na stadion in nisem smela trenirati s fantom. Niti enkrat nisem predlagala, da moj fant pred najbolj pomembno sezono svojega življenja zapusti svojega trenerja in prejšnjo ekipo. Podpirala sem ga in poskušala sva popraviti situacijo, je zapisala in dodala, da se je zavedala, da spremembe pred olimpijskimi igrami niso pametna izbira,'' je dejala in dodala:

''Ko je vse skupaj postalo neznosno, sta ta dva moška odšla k medijem in jim povedala karkoli bi jima koristilo. Novinarje, ki so si izmislili zgodbice za klike in niso vprašali za komentar, je lahko sram. Ta dva moška me ne bosta definirala. Nisem to, kar pravita, da sem.''


Orlova je še dejala, da so jo mediji prikazali kot osebo, ki je trenerju ''ukradla'' atleta: ''Fanta nisem nikoli silila, da zame naredi karkoli.''

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del