Quantcast
Radio1_v_zivo


Skupaj ustvarjamo nizkoogljično prihodnost
| 5. 8. 2021 6:01
Petrol v nagradni igri podaril moderno hišo SmartHouse v vrednosti 74.990 evrov
Ključne besede:     Petrol    SmartHouse    nizkoogljično
Odločno vstopamo v nizkoogljično družbo

Vse glasnejše so pobude in koraki k pozornejši skrbi za okolje, ki planetu in vsemu, kar biva na njem, zagotavlja varno in zdravo prihodnost. Možnosti je vse več, odgovornost pa je naša.

Vsak posameznik lahko k razbremenitvi okolja, ki ga bremenijo onesnaženje, prenaseljenost, uničevanje ekosistemov, izčrpavanje naravnih virov in prekomerna poraba energije, pripomore sam z majhnimi gestami ter bolj premišljenimi pomembnimi odločitvami.

Zaveze trajnostnim strategijam

K trajnejšim rešitvam se zavezujejo odločevalci in podjetja, ki v svojo trajnostno strategijo s ponudbo naložb, ki se obrestujejo na dolgi rok, vse aktivneje vključujejo odjemalce – pa naj bo to namestitev toplotne črpalke, sončne elektrarne; električni avtomobil, uporaba elektrike iz obnovljivih virov ali nizkoenergijske novogradnje oziroma obnova objektov v skladu s trajnostnimi standardi. Pri tem je začetni vložek sicer višji, sproti in dolgoročno pa lahko prihranite.Med tistimi, ki delajo najodločnejše korake v smeri zelenega prehoda, je tudi družba Petrol. Skupaj z našimi partnerji vas pospremimo na poti v nizkoogljično družbo ter pripomoremo, da skupaj gradimo lepši jutri. Trajnostne vrednote in trajnostna strategija so temelj našega poslovnega modela, s svojim delovanjem pa vsakodnevno izkazujemo družbeno odgovornost in zavezanost trajnostnemu razvoju.

Vrhunske energetske rešitve

Obnovljive vire energije zajemamo iz naravnih virov, ki so na dolgi rok neomejeni, predvsem pa prijazni zdravju našega planeta. Zato že dolgo predstavljajo tudi pomemben delež proizvodnih virov elektrike, ki vam jo zagotavljamo v Petrolu. Z energijo iz vetra, sonca in vode bomo našim uporabnikom med aprilom in septembrom 2021 dobavili predvidoma 241 milijonov kWh okolju prijaznejše elektrike. Izpuste CO2 bomo tako predvidoma zmanjšali za kar 142 tisoč ton.Že 20 let prenavljamo stavbe in izboljšujemo energetsko učinkovitost infrastrukture mest, daljinske energetike in oskrbe s pitno vodo. Prenovili smo že več kot 1 milijon m2 stavbnih površin. Kot eni prvih v regiji soustvarjamo prehod na trajnostno mobilnost za vse potrebe. Z največjo mrežo e-polnilnic v Sloveniji in dostopom do polnilnih mest za e-vozila v tujini vam omogočamo brezskrbne poti. Vaše bivanje pa – tudi s Petrol financiranjem – nadgradimo z vrhunskimi rešitvami, ki jih poganja moč sonca, zemlje in vode: toplotnimi črpalkami, sončnimi elektrarnami in več – tudi s Petrol financiranjem.

Moderne hiše SmartHouse in energetske rešitve za vsak dom

Z energetskimi rešitvami, kot so toplotna črpalka, sončna elektrarna in prezračevanje z rekuperatorjem, financiranjem in celovito storitvijo Petrol, je mogoče nadgraditi tudi moderne hiše SmartHouse proizvajalca Žiher, ki ponujajo kakovost in masivnost klasične montažne gradnje, obenem pa zagotavljajo najvišjo možno toplotno in zvočno izoliranost z optimalno razporeditvijo prostorov glede na tip hiše. Tipske hiše prihodnosti, v katerih lahko zaživite že v roku treh mesecev, so cenovno dostopne širšemu krogu ljudi, ne da bi se bilo pri tem treba odreči kakovosti montažne gradnje.V veliki nagradni igri, ki je potekala med 15. aprilom in 15. junijem, smo v sodelovanju s podjetjem Žiher izžrebancu, ki je sodeloval v kvizu S klikom do sodobne hiše SmartHouse o hiši SmartHouse in energetskih rešitvah na Petrolu, podarili nagrado v vrednosti kar 74.990 evrov za nakup hiše SmartHouse velikosti M, ki jo lahko nagrajenec unovči v roku enega leta od uradnega prejema.