Quantcast
Radio1_v_zivo


Na hrvaški plaži naleteli na nedopusten prizor! Javnost razočarana nad županom, ki je dejal, da to ni nič takega
Saj ni res, pa je | 29. 7. 2021 7:10
Razočarani nad odzivom župana, ki je dejal, da delajo preveliko ''galamo'' zaradi štirih ležalnikov
Ključne besede:     Brač    plaža    ležalniki    turist    dopust    morje    župan    sveder    nedopustno    prizor    vijaki
Ležalnike so na skalnato plažo pritrdili z vijaki in jo skoraj uničili

Vsak si želi, da bi na plaži našel najboljše mesto za sončenje in relaksacijo čisto ob morju, a nekateri gredo s tem enostavno predaleč.

Na Hrvaškem odmeva novica o osebi, ki si je prejšnjo soboto drznila storiti nekaj, česar zagotovo ne odobravajo in pravijo, da je njeno dejanje odvratno. 

Na otoku Brač, v Sutivanu je neka oseba kar z vijaki pritrdila ležalnike na skalnato plažo. Območje, ki so ga nameravali zaščitit kot geološki park, je nekdo uničil s svedrom, ko se je lotil pritrjevanja štirih ležalnikov.


S svedrom pritrdili ležalnike na kamnito plažo (Foto: Facebook)

''Gospod, to je odvratno, a vam damo čas do ponedeljka, da ležalnike odstranite. Če tega ne boste storili, vas prijavimo inšpekciji in damo kazensko prijavo za opustošenje plaže,'' so zapisali prejšnjo soboto na Facebook strani Pozdrav iz Supetra in s tem spodbudili tudi ostale ljudi, ki so jih podprli ter dejali, da je takšno obnašanje neodpustno ter morajo tisti, ki so to naredili, ležalnike takoj odstraniti. Zahvaljujoč medijskem pritisku so ležalnike nekaj dni nazaj odstranili, oglasil pa se je tudi župan občine Sutivan Ranko Blažević, ki pa je Hrvate razočaral s svojo izjavo. 

Dejal je, da so povzročili preveliko ''galamo'' glede ležalnikov, čeprav je takoj ukrepal. Poklical je lastnike ležalnikov, ki so jih nato odstranili. A javnost je najbolj zmotil odnos župana, ki se je na to odzval precej hladnokrvno, češ, da so na Hrvaškem še večje težave, kot to, da je nekdo pritrdil štiri ležalnike na skalnata tla. 

Na vprašanje, če bo tukaj res geološki park pa je dejal, da je to še pod velikim vprašanjem. 
 

Ležalnike so odstranili takoj, ko je ukrepal župan (Foto: Občina Sutivan)
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del