Quantcast
Radio1_v_zivo


Vaščani pretreseni, ko so izvedeli, kaj se je zgodilo z mamico, ki je odšla s sinovoma v garažo
Grozljivo | 27. 7. 2021 12:28
Ujeli so se v brezbarvno ''jezero'' ogljikovega monoksida brez vonja
Ključne besede:     Avstrija    mamica    smrt    deček    garaža    zastrupitev    nesreča    tragedija    nevihta    plin
Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom sta dečka umrla v bolnišnici, mama se bori za življenje

V vasi Punkenhof v Zgornji Avstriji se je včeraj, v ponedeljek, zgodila huda tragedija. Nesreča se je zgodila po nevihti, ko je v garaži zaradi izpada električne energije deloval bencinski generator. Mamica po imenu Stefanie je skupaj z dvema otrokoma (starima 5 in 2 leti) vstopila v garažo, da bi preverila stanje, takrat pa je sledilo najhujše - ujeli so se v brezbarvno ''jezero'' ogljikovega monoksida brez vonja. 

Sestra očeta umrlih dečkov je dejala, da je njen brat kupil zasilni generator za primere, ko zmanjka elektrike. V ponedeljek ob 5.30 ga je priklopil, nameščen pa je bil v sobi poleg garaže. Po poročanju avstrijskih medijev se je nato odpravil v službo, okoli 8. ure pa je sosed znova napolnil generator. Policistom je dejal, da ni bil pozoren na prezračevanje.

Babico začelo skrbeti, ker ni slišala otrok

75-letna babica, ki živi v lastnem gospodinjstvu na nekdanji kmetiji, je začela sumiti, da je nekaj narobe okoli poldneva, ker ni slišala otrok, kako se igrajo in ropotajo. Enih od svojih hčera je naročila, naj gre preveriti, kaj se dogaja, saj je imela sama težave s hojo. 

Ko je prišla hčerka oz. teta dečkov tja, pa je naletela na tragedijo. Mamico in dečka je videla ležati na stopnicah, ki vodijo do garaže. ''Bil je čuden vonj, zato sem možu samo zakričala, naj odpre garažna vrata,'' je dodala.

Dečka umrla v bolnišnici, mama se bori za življenje

Fantka sta umrla v graški univerzitetni bolnišnici, kjer jim ju kljub trudu ni uspelo rešiti. Njuno mamo so prepeljali v Regensburg, kjer je v tlačni komori priključena na ventilator.

Oče fantkov se kesa in je vso krivdo prevzel nase ter si očita, ker je pozabil odpreti okno.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del