Quantcast
Radio1_v_zivo


V tem slovenskem mestu želijo zgraditi NOVO DISKOTEKO! To je lokacija, kjer naj bi stala
Zanimivo | 27. 7. 2021 11:15
Ob gokart stezi pri avtobusni postaji v Kopru si želijo zgraditi prostor za zabavo
Ključne besede:     Koper    diskoteka    klub    zabava    gradnja    mladina    odobravanje    mesto
Po poročanju portala Regionalobala.si so v Kopru so prišli na idejo, da bi zgradili diskoteko ali nočni klub, kjer bi se lahko ljudje družili ob dobri glasbi, plesali in se zabavali. Ugotovili so, da v koprski občini in tudi širom Obale ni primernega prostora za zabavo, kar menita tudi občinska svetnika iz stranke slovenske Istre Oljka. 

Svetnika Vid Gračnar in Patrik Peroša sta v okviru zadnje seje občinskega sveta Mestne občine Koper v minulem tednu podala pobudo za prodajo zemljišča za namen izgradnje prostora za zabavo za mlade. Kot potencialno lokacijo sta predlagala območje ob gokart stezi na avtobusni postaji v Kopru, veliko 20.140 kvadratnih metrov.


Foto: Regionalobala.si

V Oljki želijo mladim in drugim zagotoviti prostore, kjer se bodo lahko družili in zabavali. Želijo si, da bi zasebni investitor čimprej zgradil primeren prostor - bodisi diskoteko, plesno dvorano, glasbeni paviljon oz. podobne si objekte s pripadajoči podporno infrastrukturo. 

Prepričani so tudi, da bi tovrstna regijska prometna dostopnost omogočala razvoj turizma, saj bi željne zabave privabljalo tudi iz sosednje Hrvaške in Italije.


Foto: Regionalobala.si

''Navedena lokacija je dovolj oddaljena od bivalnih naselij, a hkrati primerno dostopna, saj je v neposredni bližini avtobusna in železniška postaja, kakor tudi taksi služba. Do zemljišča se lahko pride tudi peš ali s kolesi. Bližina hitre ceste in dobre občinske prometne povezave omogoča dostop tudi z vozili, saj dva hektarja zemljišča nudita možnost izgradnje dovolj velike parkirne hiše,'' so izbiro lokacije utemeljili v Oljki.