Quantcast
Radio1_v_zivo


Od danes naprej veljajo NOVA PRAVILA! Gostinci imajo nove obveznosti, ki nekaterim gostom niso všeč
Slovenija | 26. 7. 2021 8:57
Ponudniki bodo preverjali, če izpolnjujete PCT pravila s posebno aplikacijo
Ključne besede:     pravila    novo    digitalno potrdilo    gostilna    vstop    preverjanje    PCT    test    epidemija
Če potrošnik ne izpolnjuje enega izmed PCT pogojev ne more vstopiti v določen zaprti prostor

Od danes naprej morajo ponudniki blaga in storitev preverjati izpolnjevanje PCT pogojev za vstop v gostinske lokale, igralnice, nastanitvene obrate in tudi pred uporabo žičniških naprav. Da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno v omenjenih prostorih, morajo potrošnike obvestiti s pisnim obvestilom na vidnem mestu.

Ponudniki blaga in storitev morajo pri vseh potrošnikih preveriti izpolnjevanje PCT pogojev. Če potrošnik ne izpolnjuje enega izmed PCT pogojev (prebolel, cepljen, testiran) ne more vstopiti v določeno zgradbo. 

Vlada je ta odlok sprejela v petek zvečer in kot so pojasnili, gre za ukrep, da bi zajezili epidemijo in hiter porast okužb ter se skušali s tem izogniti poslabšanju epidemioloških razmer v Sloveniji. 

Gostinci in ponudniki nastanitev imajo sedaj nove obveze

S tem odlokom so tako gostincem in ponudnikom nastanitev naložili enake obveze, kot so jih že s prejšnjim petkom organizatorjem kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov.

S posebno aplikacijo bodo preverjali PCT

Za preverjanje pogojev PCT so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje razvili posebno aplikacijo, ki je trenutno na voljo zgolj uporabnikom operacijskega sistema Android, ne pa tudi iOS, in sicer prek spletne strani eZdravje. Zaradi nadgradnje pa od petka ni dostopna.

Kako bodo izvajalci storitev preverjali dokazila?

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je pojasnila, da se tukaj ne prebirajo osebni podatki, gre samo za to, ''da se preverja, ali je koda veljavna ali ni. To pristojnost imajo izvajalci, medtem ko je preverjanje identitete v pristojnosti drugih organov.''V nočne klube in diskoteke s PCT pogoji

S tem odlokom pa se je spremenil tudi vstop v nočne klube in diskoteke, ki so odprte med 5. in 24. uro.

Pred vstopom v klub ali diskoteko, morate predložiti dokazilo o negativnem rezultatu testa. PCR ne sme biti starejši od 72 ur od odvzema brisa, dokazilo s hitrim testom pa ne sme biti starejše od 48 ur od odvzema brisa.

Ta pogoj pa ne velja v zunanjih prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, če je zagotovljena razdalja najmanj tri metre med robovi miz, še piše v sporočilu vlade.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del