Quantcast
Radio1_v_zivo


Krožišče bodo uredili do konca
| 21. 7. 2021 10:18
Krožišče na Dečkovi cesti bodo dokončno uredili še ta mesec
Ključne besede:     Krožišče    Dečkova cesta    Inpos    Celje
krožišče
V času poskusnega obratovanja v krožišču ni bilo nobene prometne nesreče.

V lanskem letu so krožišče pri Inposu na Dečkovi cesti postavili kot eksperimentalno prometno ureditev. Na podlagi pridobljenih strokovnih mnenj in izkušenj uporabnikov so se na celjski občini zdaj odločili, da dokončno uredijo krožišče.

 

Delovanje nove prometne ureditve na Dečkovi cesti so v zadnjih mesecih spremljali z več vidikov - prometna varnost, cestno prometni predpisi, pretočnost itd. Pri preverjanju različnih prometnih vidikov so vključili strokovno javnost, predstavnike ZŠAM - šole varne vožnje, predstavnike Policijske postaje Celje in upoštevali mnenja uporabnikov.

 

Na podlagi pridobljenih mnenj so sprejeli odločitev za končno ureditev krožišča, ki bo izvedena še ta mesec. Krožišče bo brez levega zavijalnega pasu, torej klasično.

 

Krajših prometnih konic in zastojev v prometu, ki nastajajo na Dečkovi cesti zaradi programiranega časovnega »zelenega« intervala semaforjev na Mariborski cesti, krožišče ne more preprečiti, vsekakor pa omogoča varno vključevanje prometa z Opekarniške ceste in po novem z območja Celjskega sejma. Na dosedanjem uvozu na sejmišče bodo uredili avtobusno postajo.

 

Pogodbena vrednost del je 145.500 evrov, dela izvaja podjetje VOC Celje.