Quantcast
Radio1_v_zivo


NE GLEJ, če si želiš kdaj skočiti z bungee jumpingom! To dekle si niti predstavljalo ni, kaj jo čaka, ko bo skočilo v globino
Šokantno | 20. 7. 2021 7:41
Bo ogled tega posnetka Roberta še bolj prestrašil? Dekletu se je strgala vrv, a je na srečo preživela
Ključne besede:     Roškar    Robert    izziv    bungee jupming    skok    Solkan    grozljivo    padec    avstralka    vrv    tragedija
Pri skoku z bungee jumpingom se je strgala vrv in za las se je izognila smrti

Bliža se sobota in to je veliki dan, ko se bo Robert Roškar prvič vrgel s Solkanskega mostu ter skočil v globino 55 metrov. Ob tem ga je groza in najraje bi se izognil temu ekstremnemu izzivu, a žal ne bo šlo. Soočiti se bo moral s svojimi strahovi ter jih pustiti, da jih odplakne prelepa reka Soča, ki bo drla pod njim, medtem ko bo visel na vrvi. 

Nekateri ta ekstremni skok opisujejo kot enkratno doživetje, neponovljivo izkušnjo, občutek sreče in zadovoljstva, drugi pa tega ne bi ponovili nikoli več v življenju - tako kot ne Avstralka Erin, ki se je pri skoku z bungeejom soočila s smrtjo.

Bo ogled tega posnetka Roberta še bolj prestrašil?Pisalo se je leto 2012, ko je Erin Langworthy pri 22-ih letih s prijateljicami odšla na potovanje v Zambijo in se tam odločila skočiti z bungee jumpingom. Takrat ni niti razmišljala o tem, da bi se ji lahko pri tem kaj zgodilo ali še najhuje, da bi se ravno pri njej strgala vrv in bo padla v globino. 

Pred njo je skočilo že več tisoč ljudi in ni videla razloga, da bi šlo ravno pri njej kaj narobe - a se je motila in zgodilo se je najhujše. Nekje na sredini skoka se je strgala vrv in padla v vodo.

Spominja se s kakšno silo je priletela v vodo in dejala, da je bilo tako kot bi jo nekdo zaprl v pralni stroj, povsod je bilo polno mehurčkov in vse se je vrtelo. Vrv se je zataknila in ni mogla splavati na površje. ''Bila sem brez zraka, pljuča so mi gorela ... Mislila sem, da je to moj konec,''
se svojega grozljivega trenutka spominja Erin, ko je v vodi preživela kar nekaj minut preden so jo rešili in spravili na površje.

Imela je veliko srečo in je preživela. V bolnišnici je ostala kar nekaj časa, saj je utrpela kar nekaj poškodb, imela nekaj zlomljenih kosti, njena pljuča pa so bila poškodovana, ker je bila toliko časa v vodi.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del