Quantcast
Radio1_v_zivo


Podarijo vam 27.800 evrov, če za določen čas pridete živeti k njim - a od vas zahtevajo ENO stvar
Zanimivo | 17. 7. 2021 9:06
Vsi, ki bi želeli živeti tukaj, morajo zagnati turistični posel in biti mlajši od 40 let
Ključne besede:     Kalabrija    denar    življenje    turizem    posel    nagrada    vasica    življenje    selitev    možnost    ponudba    Italija
Bi bili pripravljeni storiti kaj takega?

Bi se preselili v vasico za minimalno dobo treh let, če bi vam plačali 27.800 evrov? Če je vaš odgovor ja, potem berite dalje.

Toliko namreč ponujajo osebam, ki bi se bile pripravljene preseliti v kalabrijske vasice, kjer nujno potrebujejo nove prebivalce. Italijanska dežela Kalabrija je namreč pripravljena ta znesek ponuditi vsem, ki so se pripravljeni za dobo najmanj treh let preseliti v manjše vasice, ki skupno štejejo 2.000 oseb. 

Ker se ljudje vse več izseljujejo, jih je strah, da bi vasice ostale opustošene in bi propadle, kar bi pomenilo veliko škodo za tiste kraje, saj so prečudoviti in kar kličejo po turizmu. Nahajajo se ob morju ali v hribih in imajo veliko turističnega potenciala.Vsi, ki bi želeli živeti tukaj, morajo zagnati turistični posel

Tisti, ki so se pripravljeni tja preseliti in v svoj žep pobasati kar nekaj tisočakov, pa bodo imeli tam tudi obveznosti. Vsi, ki bi želeli tam živeti, morajo tam zagnati svoj posel, ki bo ugodno vplival na razvoj kraja. 

Prav tako boste morali v izbranem kraju prijaviti stalno prebivališče ter za konec še pogoj, ki je marsikoga zelo razočaral – prijavijo se lahko le mlajši od 40 let.

V Kalabrijo pa se morajo preseliti v roku 90 dni po uspešno opravljenem izboru. Deželne in lokalne oblasti upajo, da bodo s projektom privabili mlade, proaktivne ljudi, ki želijo delati.Lokalne oblasti ob tem dodajajo, da se lahko izbrani potegujejo za dodatna sredstva za razvoj posla. Če bo projekt uspešen, potem bodo s tovrstnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje.

Katere vasi in kraji iščejo nove prebivalce? Civita, Samo, Precacore, Aieta, Bova, Caccuri, Albidona ... In še veliko več krajev, ki so prečudoviti, a potrebujejo nove prebivalce. Naj dodamo, da gre za kraje, ki jih turisti radi obiščejo, a potrebujejo nove in sveže ideje za oživitev.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del