Quantcast
Radio1_v_zivo


Od septembra naprej v teh krajih obvezno cepljenje: Tisti, ki se ne bodo želeli cepiti, morajo na bolniški dopust
KORONAVIRUS | 13. 7. 2021 8:26
V Grčiji uvajajo obvezno cepljenje proti covidu-19 za zdravstvene delavce, prav tako v Franciji
Ključne besede:     cepljenje    obvezno    Grčija    Francija    zdravstveni delavci    covid-19    epidemija    bolniški dopust    premier
Grčija in Francija uvajata obvezno cepljenje za vse zdravstvene delavce

Grški premier Kiriakos Micotakis je sporočil, da se morajo proti covidu-19 cepiti vsi zdravstveni delavci in zaposleni v domovih za ostarele. Grška vlada želi ob širjenju koronavirusne različice delta povečati precepljenost prebivalstva. Do zdaj so se cepile tri četrtine starejših od 60 let.

Tisti, ki se ne bodo želeli cepiti, morajo na bolniški dopust

V Grčiji torej uvajajo obvezno cepljenje proti covidu-19 za zdravstvene delavce, vsi zaposleni v domovih za ostarele pa se morajo cepiti do 16. avgusta. Če tega ne bodo želeli storiti, jih čaka bolniški dopust. 

Od 1. septembra naprej pa bo cepljenje obvezno za vse zdravstvene delavce v javnem in zasebnem sektorju je povedal Micotakis ter dodal, da se država ne bo znova zaprla zaradi nekaterih ljudi. 

Necepljeni ne bodo smeli v bare, gledališča in kinodvorane

Od petka naprej, pa do konca avgusta pa bodo lahko v Grčiji samo cepljeni obiskali zaprte prostore, kot so bari, gledališča in kinodvorane.

Francoski predsednik Macron po 15. septembru napoveduje sankcije za vse, ki se ne bodo cepili

Obvezno cepljenje za zdravstvene delavce in vse preostale, ki delajo z ranljivimi skupinami, je napovedal tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Po 15. septembru bodo uvedeni nadzori in sankcije, je dodal in poudaril, da če ne ukrepaj zdaj, bo naraslo število okuženih in tudi hospitaliziranih.

Cilj vlade je, da dosežejo 100 % precepljenost, saj so prepričani, da bi le to zaustavilo širjenje okužb. Začeli pa naj bi tudi kampanjo, s katero želijo k cepljenju spodbuditi mlade.

V gostinske lokale in nakupovalne centre samo z digitalnim potrdilom

Od jeseni dalje bo treba testiranje s PCR testi v večini primerov plačati. Za vstope v bare, restavracije, kavarne in nakupovalne centre bo treba predložiti digitalno covid potrdilo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del