Quantcast
Radio1_v_zivo


Pred hrvaško restavracijo tabla z napisom, ki nekatere odvrača, da bi vstopili: Lastnik je želel, da gostje pri njih tega na počnejo!
Zanimivo | 12. 7. 2021 8:14
Lastnik si želi, da bi ljudje dejansko uživali ob hrani in se družili, ne pa gledali ves čas v telefon
Ključne besede:     tabla    napis    Hrvaška    restavracija    wifi    lastnik    druženje    hrana    klepet    dopust
Pred restavracijo na Braču stoji napis, ki marsikomu da misliti ...

Turistična sezona je v teku in ljudje so že na morju, kjer preživljajo svoj dopust ter si krajšajo dan tudi z obiskom gostiln. Gostinski delavci pa vse bolj opažajo, da njihovi gostje za mizo, sploh več ne komunicirajo drug z drugim, temveč vsak posameznik v rokah drži svoj pametni telefon in se ukvarja z njim. Zaradi tega se je lastnik ene izmed restavracij na Braču odločili, da pred vstopom postavi veliko tablo z napisom:

                            ''Ni Wi-fija! Pogovarjajte se drug z drugim!
                                             Pokliči svojo mamo!
                                   Pretvarjaj se kot da je leto 1993!
                                        Živi - jej in pij! Dober tek!''


Lastnik restavracije Marija Grill je za hrvaški portal 24.sata dejal, da sicer imajo Wi-fi in je tabla pred vhodom postavljena malce za šalo, malce pa tudi zares. 

Želi si, da bi ljudje za mizo dejansko klepetali med seboj, se smejali, zabavali in uživali v dobri hrani. Opazil je tudi, da preden začnejo jesti, veliko časa porabijo za to, da obrok slikajo in objavijo na Facebook ali Instagram - včasih traja tako dolgo, da se hrana že ohladi. 

Dejal je še, da je dolga leta delal v Ameriki, kjer je večkrat videl podobne naslove na tablah, kar se mu je dopadlo. Se je pa tudi že zgodilo, da je gost prišel v restavracijo in najprej vprašal za Wi-Fi, šele nato se je odločil, da bo ostal.

''Mislim, da je edino pravilno to, da ko ljudje pridejo na večerjo, da se ne igrajo s telefoni za mizo. Dobili smo ogromno gostov in v večini so bili otroci tisti, ki so najprej vprašali, kakšno je geslo za Wi-fi.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del