Quantcast
Radio1_v_zivo


Glava jo je bolela vsak dan, pa je mislila, da ima tumor! Ugotovila, da ima v hladilniku stvar, ki jo ''ubija''
Zanimivo | 12. 7. 2021 6:50
33-letnica je bila zasvojena s sirom in ostalimi mlečnimi izdelki
Ključne besede:     glavobol    tumor    zdravnik    analiza    kri    sir    mleko    intoleranca    alergija    smeh    bolečina    zdravje
Prenehala jesti mlečne izdelke in končno začela živeti normalno - brez glavobolov

Leia Harrison (33) je več let trpela hude glavobole in bila prepričana, da ni govora le o migrenah, ampak za tem tiči kakšna huda bolezen. Glavoboli so se ji prvič pojavili že kot mali deklici in bili včasih tako hudi, da je od bolečin jokala. Zdravniki so ji rekli, da lahko stanje omili le s tableti ali enostavno počiva. 

Začela je sumiti, da ima morda tumor. Po dolgem času je šla k zdravniku in ga prosila, da jo temeljito pregledajo. Analiza krvi je pokazala nekaj, česar Leia ni pričakovala in bila ob tem močno presenečena. Zdravnik se je nasmejal in jo potolažil, da tumorja zagotovo nima.

Niti sanjalo se ji ni, da poje preveč mlečnih izdelkov

Glavobole ji je povzročala intoleranca na določeno vrsto hrane, ki jo je redno uživala in nikoli ni posumila, da ji povzroča težave.

Ko jo je zdravnik vprašal, s čim se prehranjuje, je povedala, da skoraj ni hrane, ki ne bi vključevala sir, mlečne izdelke, jajca in to večkrat na dan.

''Rada jem makarone s sirom, toast s sirom, pico z dosti sira, vsepovsod ljubim dodati sir,'' mu je povedala in zdravniku je bilo že malce jasno za kaj se gre, analize pa so njegove domneve le še potrdile.


Analiza je pokazala, da ima Leila hudo intoleranco na mlečne proizvode, jajca, kvas in pšenične izdelke

Diagnoza jo je pomirila in hkrati močno užalostila, saj je spoznala, da se bo morala čez noč odpovedati vsem stvarem, ki jih obožuje in to za vedno.

Nikoli ni razmišljala o dietah in priznala, da je s sirom zasvojena ter bo zelo težko naredila ta korak. Vedela je, da mora poskusiti in s svojega jedilnika črtati vse mlečne izdelke. In res je delovalo. Takoj, ko je prenehala uživati mlečne izdelke, so se njeni glavoboli umirili.

Prvič po dolgih letih je ugotovila, kako je videti dan, ko te niti malo ne boli glava. Življenje se ji je spremenilo in začela je uživati hrano z več mesa, zelenjave in sadja. Pravi, da še vedno pogreša sir in mlečne izdelke, a se jim je vredno odpovedati, saj lahko končno živi normalno.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del