Quantcast
Radio1_v_zivo


Sin jo je prosil, naj mu prinese vilico, ko se je začela 8-urna nočna mora - niti sanjalo se ji ni, kaj se bo zgodilo
OMG/WTF | 10. 7. 2021 6:09
Ker ga ni ubogala, jo je pretepel in pri tem kar 8 ur snemal
Ključne besede:     sin    mama    zapor    pretep    naslije    snemanje    žalostno    
23-letnik svojo mamo tako hudo pretepel, da je mislila, da bo umrla

Helen Smith (44) je njen 23-letni sin že večkrat tako hudo pretepel, da je utrpela poškodbe po celem telesu, nazadnje pa je bilo tako hudo, da je mislila, da ne bo preživela.

Ko so ga lansko leto marca izpustili iz zapora, ga je vzela nazaj k sebi. Dejal ji je, da se je spremenil, da mu je žal in ji bo dokazal, da je postal boljši človek. Kot vsaka mama, ki ima svojega otroka najraje na svetu, mu je verjela in mu dala možnost, da se popravi. 

Po tednu dni skupnega življenja, ko je vse potekalo umirjeno, pa se je znova pokazal njegov pravi obraz. Sean je sedel v kuhinji in mami dejal, naj mu prinese vilico. 

''Vprašala sem ga, zakaj si jo ne vzame sam, saj je v kuhinji, jaz pa sem bila v sosednji sobi. Takrat je znorel. Začel me je pretepati, z glavo sem udarila ob tla in padla. Ni nehal. Nato je vzel dva noža in začel kričati, da sem jaz kriva, da je šel v zapor,'' se spominja Helen, ki se je ustrašila za svoje življenje. Nad njo se je izživljal celih 8 ur, vse pa je celo snemal

Sean je svojo mamo tepel in maltretiral celih 8 ur. Na posnetku je prikazano, kako jo tepe s pestmi in predmeti, zmerja ter se znaša nad njo. Nasilje se je končalo, ko je od utrujenosti zaspal, mama pa je tisti trenutek izkoristila za pobeg. Poklicala je policijo in znova prijavila svojega sina. 

Utrpela ni le fizične poškodb, ampak tudi psihične in dodala, da ne verjame, da bo prišla kdaj k sebi. O tem je spregovorila tudi javno, da bi ljudem odprla oči, da se nasilje ne dogaja le med partnerji, ampak tudi med otroki in mamami. ''Rada imam svojega sina in nikoli si nisem mislila, da bi mi storil kaj hudega. Nikoli mu ne bom oprostila.''

Sean je bil že kot otrok nagnjen k nasilju, jo velikokrat udaril ali ugriznil, ampak tega ni imela za mar. Čeprav ga je opozarjala in želela vzgojiti v pridnega fanta, ki ne bo nasilen, se je njegovo obnašanje le še slabšalo.

''Ko je imel tri leta je vame metal stvari in me nenehno grizel. Nisem vedela, kaj naj storim, zato sem ga odpeljala k psihologu, saj sem zelo trpela.''Dopovedovala si je, da bo to prerasel in da je v čudni fazi, a se je le slepila. Z leti se je njegova jeza in nasilje stopnjevalo. Ko je imel 17 let in je domov pripeljal dekle, pa je opazila, da tudi z njo ravna grdo. Iz sobe je slišala kričanje in zbala se je, da bo dekletu kaj storil. Spominja se, da je stekla v njegovo sobo in preprečila, da bi jo poškodoval - takrat je nastradala ona.

''Nazadnje mi je bilo žal, da sem ga spravila v zapor, tokrat pa mi ni. Dobil je 8 let in ko se vrne, ga nočem več videti.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del