Quantcast
Radio1_v_zivo


Vsi so začudeno gledali v atletinjo, ki se je potegovala za uvrstitev na letošnje olimpijske igre v Tokiju! Kako si upa?
WOW | 6. 7. 2021 10:43
31-letnica dokazala, da lahko tudi v nosečnosti opravi vse discipline, a je zaključila tekmovanje
Ključne besede:     Lindsay Flach    olimpijske igre    kvalifikacija    atletinja    nosečnost    razkritje    šport    odstop    Tokio
Atletinja Lindsay Flach iz Amerike se je prejšnji teden udeležila kvalifikacij v sedmeroboju z željo, da bi se z ameriško atletsko ekipo lahko uvrstila na letošnje olimpijske igre v Tokiju.

Odločena je bila dokazati, da lahko nastopa v 18. tednu nosečnosti in dokaže, kaj vse je zmožna storiti ženska. Javnosti tega takrat še ni razkrila, čeprav je bilo videti, da njen trebuh nekoliko bolj napihnjen kot običajno.

Tisti dan je termometer pokazal skoraj 43 °C, kar je bilo za vse tekmovalce neznosno, še toliko bolj pa zanjo. Kljub temu se je pomerila v sedmeroboju, ki velja za najzahtevnejšo disciplino na olimpijskih igrah in vse uspela opraviti.

 

Pomerila se je v teku na 800 m, v teku z ovirami na 100 m, v skoku v višino, v suvanju krogle, v sprintu na 200 m, metu kopja in v skoku v daljino. Uspelo ji je zaključiti vseh sedem disciplin, a je predčasno zaključila tekmovanje, saj se ni hotela naprezati in ogrožati zdravje otroka in sebe, čeprav je dejala, da se počuti odlično ter je v dobri formi.

''Moja nosečnost se je začela zelo težko, saj sem 12 tednov nenehno bruhala, kar je vplivalo na moj trening. Če bi bili olimpijski preizkusi pred tremi tedni, ko sem imela grozne slabosti, sploh ne vem, če bi bila tam. Vendar sem se začela počutiti bolje in sem lahko začela s treningi ter dokazala, da zmorem''.Zanositev je prvotno načrtovala po lanskih olimpijskih igrah, ki pa jih žal ni bilo zaradi epidemije in so se premaknile na letos. Kljub temu ni razočarana, ker ne bo z ekipo odšla v Tokijo, saj je sama sebi dokazala, da zmore, kar si šteje v veliko čast. 

Preko Instagrama je vsem sledilcem sporočila, da ima vsaka zgodba tudi svoj konec in da je vsak konec, začetek nečesa novega.