Quantcast
Radio1_v_zivo


Učitelji prišli v šolo v opravi, ki je šokirala! To so storili v podporo učencu, ki so ga vrgli iz šole
WOW | 26. 6. 2021 9:00
15-letnika vrgli iz šole, ker je nosil krilo in ga poslali k psihiatru
Ključne besede:     protest    Španika    enakopravnost    krilo    obleka    učenec    šola    učitelj    podpora    homofobija
V znak protesta so učitelji v šolo prišli v krilih

Po svetu je vedno več ljudi, ki menijo, da se oblačila ne bi smeli ločevati na spol in bi si lahko vsak oblekel tisto, kar si želi. Če lahko ženske nosijo hlače, zakaj potem moški ne bi smeli nositi krila?

In ravno zaradi tega so iz šole vrgli 15-letnega Mikela Gomeza po tem, ko je h pouku prišel oblečen v krilo. To je storil v znak protesta ''Oblačila nimajo spola,'' in je s tem želel podpreti svobodo žensk in hkrati izpodbijati norme spolov. 


Mikel je bil vržen iz šole, ker je oblekel krilo

Poteza dijaka iz Španije ni bila všeč nekaterim učiteljem in so mu zabičali, da tak ne sodi v šolo. Priporočili so mu celo obisk psihiatra. Ta ga je vprašal ali se ima za moškega ali žensko. Rekel je, da se ima za moškega, vendar bo v znak protesta nosil krilo. 

Gomez je kasneje objavil tudi video protestov z ulice, kjer ga je prišlo podpreti več sto ljudi, med njimi največ dijakov in študentov, ki so v znak protesta nosili krila in držali napise: ''Obleci krilo za v šolo!''A Mikela niso podprli le njegovi sošolci in ostali učenci, ampak tudi nekateri učitelji. V znak protesta, so se moški učitelji oblekli v krila in se tako odpravili v šolo na poučevanje. S tem so jim pokazali, da niso sami in jih podpirajo. Želijo si, da ljudi ne bi sodili po tem kakšnega spola so in kdo želijo biti ter bi bili sprejeti. 

''Šola, ki izobražuje s spoštovanjem, raznolikostjo in strpnostjo'' Oblecite se, kot želite! Pridružujemo se kampanji #oblekenimajospola,'' je zapisal učitelj Borja Velázquez.Na spletu so delili svoje fotografije tudi ostali fantje, kmalu pa se je ''trend'' razvil tudi po ostalih šolah v Španiji, kjer se je vse več učencev začelo pojavljati v krilih. 

Svoje sinove so podprli tudi starši, ki so mnenja, da obleke ne bi smele imeti določenih spolov in ljudje ne smejo biti homofobni, ker ste prihaja do sovraštva, maščevanja in samomorov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del