Quantcast
Radio1_v_zivo


Vsi se obračajo za mamico, ki je navzven VIDETI ČISTO OBIČAJNO - sprašujejo se, kako opravlja vlogo materinstva
WOW | 24. 6. 2021 6:41
Rodila se je brez rok, a je odlična mama in počne vse, kot ostali ljudje
Ključne besede:     Sarah    otrok    mamica    brez rok    invalid    življenje    maternistvo    drugačnost    ljubezen    volja
Trenutke najraje preživlja s svojo hčerko

Sarah Talbi iz Belgije se je rodila brez rok, a to zanjo ni bila nikoli ovira, da v življenju ne bi počela tistega, kar jo veseli. Pred tremi leti je postala tudi mama in nadvse uživa v skrbi za hčerko ter opravljanju gospodinjskih dejavnosti.

Svoje življenje pa zelo rada deli tudi na družbenih omrežjih, kjer ljudem pokaže, da kljub temu da nima rok opravlja čisto vse tako, kot ostale mame - morda še celo bolje ;)

Ljudje se velikokrat obračajo zanjo in jo sprašujejo, kako sploh skrbi za hčerko. Sarah se takim ljudem samo na smeje in pove, da počne doma čisto vse kot ostali, le na malce drugačen način. Njene roke so tako postale noge in z njimi opravlja čisto vse - kuha, pere, pospravlja, piše, riše, se naliči, uredi otroka in še marsikaj. Pravi, da ji je bilo najtežje, ko je zanosila in se je spraševala, kako bo potem, ko bo enkrat imela otroka.


Svoje trenutke najraje preživlja s hčerko, ki ji je spremenila življenje še na bolje

''Bilo mi je težko, ko sem morala prositi za pomoč. Ne moti me, če mi nekdo pomaga zaradi moje invalidnosti nisem pa želela, da mi pomaga pri skrbi za otroka, saj sem to želela storiti sama.''
pove Sarah, ki želi biti svojih hčerki mama in tista, na katero se bo lahko vedno zanesla. 


Sarah kuha, se naliči, opravi nakupe, se stušira, obleče hčerko, ...

Prvih nekaj mesecev v materinstvu ji je bilo težko, nato pa se je privadila in se popolnoma prepustila. Danes uživa v vlogi mame, njena hčerka pa ji pomaga pri stvareh, ki jih ne zmore opraviti sama - čeprav je takih zelo malo. Skupaj radi hodita naokoli, uživata v naravi, jesta sladoled, se igrata in sta presrečni, da imata druga drugo.

Žal pa ne more nositi protez, saj ne obstaja način, kako bi jih pričvrstili na njene rame. To je ne moti, saj je od rojstva odrašačala tako, da zna s stopali narediti čisto vse.Sarah s svojimi objavami dokazuje, da se vse da, če je volja in da se ljudje vse prevečkrat pritožujejo nad stvarmi, ki v resnici sploh niso vredne omembe - medtem, ko imajo nekateri slab dan zaradi pričeske ali ker so si umazali novo srajco, Sarah tega nima. Za vsak dan posebej je hvaležna in skuša iz njega potegniti kar se da najboljše - čeprav nima rok. 


Sarah s hčerko pri kosilu
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del