Quantcast
Radio1_v_zivo


Odprli bodo Velenjsko plažo
| 17. 6. 2021 7:13
V petek bo odprtje nove kopalne sezone in Kresna noč
Ključne besede:     Velenjska plaža    dogodki    kopanje    Kresna noč    kopališče
Velenjska plaža
Odprtje Velenjske plaže bodo zaznamovali številni dogodki.

V petek bodo organizirali odprtje letošnje kopalne sezone, ki bo potekalo v okviru Kresne noči na Velenjski plaži. V okviru tradicionalne prireditve Kluba vodnih športov Velenje, ki se bo pričela ob 16. uri in bo trajala do 23. ure, bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje predal ček v višini 5.000 evrov, Klubu vodnih športov Velenje pa vodni ležalnik za invalide.

 

Pred začetkom letošnje kopalne sezone so že namestili dve novi preoblačilnici in pod kampom uredili del kopališča, ki bo primeren za najmlajše otroke. V petek bodo v uporabo predali vodna igrala, ki bodo obiskovalcem za popestritev vročih poletnih dni na voljo brezplačno. Brezplačno bodo na voljo tudi ležalniki in senčniki.

 

Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže namenila približno 200 tisoč evrov.

 

Gostinska ponudba na Velenjski plaži bo poleg pestre ponudbe sladoledov, vafljev na palčki, žar jedi, narezkov, zagotavljala tudi zdrave prigrizke. Med vikendi se bodo na terasi gostinskega ponudnika ob čolnarni odvijali manjši, koncertni dogodki.

 

Klub vodnih športov Velenje ob vstopu v poletje že tradicionalno organizira Kresno noč s humanitarno noto. V petek bodo že ob 16. uri začeli s kuhanjem knapovske večerje, ki jo  bodo delili od 19.30 ure dalje. Že od začetka prireditve bodo pekli Pozojeve palačinke. Za hrano bodo zbirali prostovoljne prispevke. V prihodnjih dneh bo Velenjsko plažo obiskalo okoli 160 otrok s posebnimi potrebami, katerim bodo z zbranimi sredstvi omogočili nepozabna doživetja.

V času prireditve se bodo lahko obiskovalci popeljali z leseno ladjico Pletrco in čolnom Pozoj, cena vožnje bo znašala 5 evrov. Od 18. ure dalje bo goste zabavala dalmatinska klapa Jadranski maestral, ob 19. uri pa bodo začeli s prižiganjem lučk, ki bodo razsvetljevale gladino Velenjskega jezera. Prižgali bodo tudi kres iz lučk.

 

Zavod za turizem Šaleške doline, ki je upravljalec Velenjske plaže, bo v času kopalne sezone vsak dan od 9. do 17. ure zagotavljal delovanje Turistično-informacijskega centra na Visti. V okviru svoje dodatne ponudbe bodo zainteresiranim omogočali tudi poroke ob in na Velenjskem jezeru.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del