Quantcast
Radio1_v_zivo


Ni poslušala zdravnika, dokler ni prijateljica objavila njene slike na Facebook! Ko se je videla, jo je zadelo ...
Zanimivo | 18. 6. 2021 10:11
Zdravnik ji je rekel, da ne bo nikoli mama, če ne shujša
Ključne besede:     prijateljica    fotografija    Facebook    debelost    hujšanje    hrana    preobrazba    uteha    videz    zanositev    sprememba
Shujšala 76 kilogramov po tem, ko je na Facebooku svoje prijateljice videla svojo sliko

''Imela sem 145 kilogramov in točno vem, kdaj in kako sem jih pridobila,'' je dejala Laura Neal iz Škotske, ko je sama pri sebi spoznala, da ne more iti več tako naprej.

Kilogrami so se ji začeli kopičiti pri 21-ih letih, ko ji je umrl oče. Uteho je iskala v hrani in vedno več je jedla ter se vedno manj gibala. Teža je rasla in rasla, imela je pa vse manj volje, da shujša. Kmalu je izgubila voljo, da bi se družila s prijatelji, hodila na izlete in se vse bolj zadrževala doma. 32-letnica je dejala, da ni bila nikoli suhljata in v najstniških letih vedno bolj zaobljena, a nikoli težja od 100 kilogramov, kot se je to začelo dogajati po njenem 21. letu.  

Nad njeno težo je postal zaskrbljen tudi njen zdravnik, saj je močno vplivala na njeno zdravstveno stanje. Opozoril jo je, da bo morala shujšati, če bo želela kdaj postati mama, a ga ni poslušala. Sprijaznila se je s tem, da bo za večno debela, dokler ni videla svoje fotografije na prijateljičinem Facebooku, ko jo je objavila po zabavi. Laura je bila nad fotografijo ogorčena in ji naročila, naj jo takoj zbriše, saj se ne more gledati. Takrat je spoznala, da se mora prijeti v roke in narediti drastično spremembo v svojem življenju. ''Zgrozila sem se sama nad sabo, ko sem se videla. Dolgo časa se nisem pustila fotografirati in takrat mi je kapnilo, da moram nekaj nujno ukreniti''.

Po spletu je začela iskati recepte za hujšanje in bila odločena, da shujša. Iz svojega jedilnika je odstranila mastna živila, hitro hrano, sladkarije in začela jesti bolj zdravo. Kilogrami so se ji začeli hitro topiti in videla je, da gre v pravo smer. Njena samozavest je vse bolj rasla in videla je, da se njeno telo spreminja. Končno je začela spet uživati življenje, se družiti in hoditi ven. 

''Nikoli nisem pustila nikomur, da me slika, zdaj pa brez težav stopim pred objektiv''.

Shujšala je 76 kilogramov in končno ji je uspelo celo zanositi. Pravi, da je s svojim življenje končno zadovoljna, rešila pa jo je fotografija, ki jo je zadela v srce in ji dala misliti, da takšna ne more več biti.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del