Quantcast
Radio1_v_zivo


Od petka naprej na Hrvaškem VELIKE SPREMEMBE! Če načrtujete obisk, potem vas čaka tole ...
Zanimivo | 26. 5. 2021 11:21
Od petka dalje boste na Hrvaško potovali lažje, saj se sproščajo nekateri ukrepi
Ključne besede:     petek    Hrvaška    spremembe    ukrepi    sproščanje    dopust    novinarska konferenca
Dubrovnik

Hrvaška bo od petka naprej sprostila nekatere ukrepe, je na novinarski konferenci povedal hrvaški minister za zdravje Davor Božinović. Odločitve naj bi bile jutri objavljene v uradnem listu in stopile v veljavo opolnoči s četrtka na petek.

Če se bo število okuženih še zmanjševalo, bi lahko od 15. junija naprej sledilo novo veliko sproščanje, v katerem bi odprli skoraj vse. 

POROKE - Tako naj bi bilo po novem dovoljeno, da je na porokah do 120 udeležencev, a pod pogojem PCT, pri cepljenih pa je pogoj, da so bili cepljeni 2x. Organizator poroke je zadolžen, da vse to pri gostih preveri in vodi seznam vseh udeležencev, saj bo inšpekcija preverila, če so res izpolnjevali vse pogoje.

PCT pogoji bodo veljali tudi za natakarje in drugo osebje na porokah. 

POGREBI - Na pogrebih število ljudi ne bo več omejeno, za druge prireditve pa bo omejitev do 100 ljudi. Za vstop se še ne bodo uporabljala QR kode, a so na to tudi že pripravljeni.

LOKALI IN RESTAVRACIJE - Obratovali bodo lahko do 23. ure, odpirali pa se bodo tudi notranji deli. Edini pogoj, ki ga morajo zaposleni upoštevati je ta, da je dovolj velika oddaljenost med mizami. 

Zaščitne maske morajo nositi tako zaposleni, kot gostje. Gostje jih lahko snamejo šele, ko sedejo za mizo.

Med 23. in 6. uro zjutraj bo prepovedano prodajanje alkoholnih pijač.

''Gostinski objekti, ki imajo pogoje za strežbo toplih ali hladnih obrokov ter sladic lahko strežejo v zaprtih prostorih in ne samo na terasah. To so restavracije, tudi bari, pivnice, kavarne ali kava bar, Če imajo izpolnjene minimalne tehnične standarde za strežbo hrane, imajo strožje higienske pogoje,'' je povedal Božinovič.

SEJMI NA PROSTEM - Prav tako se odpirajo sejmi na prostem, kjer bodo v gneči obvezne maske.

KULTURNE PRIREDITVE IN CERKVE - Pogoj bo štiri kvadratne metre na osebo (do zdaj je veljalo sedem). Za cerkve je bila zdaj omejitev največ 25 oseb. Pogoj štirje kvadratni metri na osebo naj bi veljal tudi za koncerte.

KONCERTI - enako kot zgoraj pri prireditvah, velja tudi za koncerte.

Za vstop na večje koncerte ali festivale zahtevala QR koda, ki bi potrdila izpolnjevanje pogojev PCT.

NOČNI KLUBI - Ostajajo zaprti.

JAVNI PREVOZ - Odpravljena je omejitev razpoložljivih mest na javnem prevozu. Uporaba mask je tukaj še vedno obvezna.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del