Quantcast
Radio1_v_zivo


(FOTO) To so žrtve, ki so umrle v gondoli! Najmlajši med njimi je bil star komaj toliko ...
Žalostno | 24. 5. 2021 8:23
Družine odšle na izlet, a se niso nikoli več vrnile ...
Ključne besede:     gondola    žrtve    otrok    smrt    Italija    žičnica    tragedija    družina
Gondola je padla 20 metrov globoko, pri tem pa je umrlo 14 oseb

Včeraj, v nedeljo se je v severni Italiji zgodila huda nesreča, ko je nedaleč od jezera Maggiore kabina žičnice padla v globino. Italijansko ministrstvo za promet je sporočilo, da se je nesreča zgodila okoli 12.30, ko je bila kabina s skupno 15 ljudmi na krovu od vrha oddaljena približno 100 metrov. 

Preiskava sicer še poteka, kot kaže, pa naj bi nesrečo najverjetneje zakrivil natrgan kabel, je sporočilo italijansko ministrstvo za promet. Po besedah županje Strese Marcelle Severino naj bi se kabina najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber, še piše AFP. Med žrtvami so bili Italijani in tuji turisti iz kar petih različnih družin. 

Na kraju tragične nesreče je umrlo 13 oseb, dva otroka, stara 5 in 9 let pa so hudo poškodovana odpeljali v bolnišnico.

Kasneje so iz bolnišnice sporočili, da je 9-letnik podlegel poškodbam in umrl, 5-letni deček pa je še vedno v kritičnem stanju. 


13 oseb je umrlo na kraju nesreče, 9-letnik pa pozneje v bolnišnici

Najmlajša žrtev je bil komaj 2-letni deček Tom Brian, ki je skupaj s staršema, ki prihajata iz Izraela, živel v italijanskem mestu Pavia. Tako kot deček, sta v nesreči umrla tudi starša, Amit Brian (30) in njegova žena Tal Peleg (26).

Med žrtvami pa sta bila tudi dedek in babica dveletnika, ki sta pred nekaj dnevi prišla na obisk k svoji hčerki Tal Peleg ter njeni družini. V nedeljo so se odločili da gredo na družinski izlet, ki pa se je končal tragično - brat umrlega je edini preživeli v nesreči.V tragični nesreči so umrli še: Barbara Cohen Konisky (71), Itshak Cohen (81), Mohammadreza Shahaisavandi (23), Serena Cosentino (27), Silvia Malnati (26), Alessandro Merlo (29), Vittorio Zorloni (54), Elisabetta Persanini (38), Angelo Vito Gasparro (45) i Roberta Pistolato (40).

Umrla 27-letna Serena Cosentino se je pred nekaj meseci preselila v Verbanio, v tej nesreči pa je umrl tudi njen 23-letni fant Mohammadreza Shahaisavandi.Roberta Pistolato bi danes proslavljala svoj 40. rojstni dan, zato ga je z možem Angelom Vitom Gasparrom želela proslaviti na jezeru Maggiore. ''Vzpenjamo se proti žičnici,'' je zapisala v sms sporočilo družini, preden se je vkrcala na žičnico. 


Roberta in mož Angelo

Žrtev nesreče sta tudi Silvia Malnati (27) in njen fant Alessandro Merlo (29), ki sta bila zaročena 10 let in sta v kratkem načrtovala poroko.


Silvia in Alessandro

Nesreča je doletela še eno družino, tragično so preminuli Vittorio Zorloni in Elisabetta Persanni ter njun 5-letni sin.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del