Quantcast
Radio1_v_zivo


To je število kršitev pri cepljenju, ki jih je pri nas ugotovila inšpekcija! Kako je prišlo do tega?!
KORONAVIRUS | 21. 5. 2021 10:01
Šlo je za administrativne napake pri vnosu v elektronski register cepljenih ljudi
Ključne besede:     tretji odmerek    cepljenje    napaka    register    cepivo    covid    inšpekcija    nadzor
V Sloveniji s tretjim odmerkom cepili 7 ljudi

Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 povedala, da je bilo izdanih 23 prekrškovnih sankcij, 208 opozoril po zakonu o prekrških in 179 upravnih ukrepov. Delež neskladnih lokacij je bil 9-odstoten, kar je povsem enako kot teden dni prej. 

Vodja oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje iz uprave uniformirane policije pri Generalni policijski upravi Alojz Sladič pa je na novinarski konferenci predstavil poročilo policije o nadzoru nad izvajanjem vladnih odlokov za preprečevanje epidemije v zadnjem tednu, ko je skupaj opravila nadzore na 12.182 krajih. To je le nekaj manj kot teden dni prej. Dnevno je to v povprečju 1752 nadzorov.

So bili nekateri res cepljeni s tremi odmerki?

V medije so prišle informacije, da naj bi bilo pri nas kar 61 ljudi cepljenih s tretjim odmerkom, a se je izkazalo, da jih je bilo v resnici ''le'' 7. Pri preostalih 54 ljudeh, ki naj bi bili prav tako cepljeni še tretjič, pa so ugotovili, da je šlo za administrativne napake pri vnosu v elektronski register cepljenih ljudi.Tretji odmerek


Priporočil za tretji odmerek cepiva še ni in jih zagotovo pred jesenjo še ne bo.

''Cepiva je zaenkrat še premalo,'' je poudarila Marta Grgič Vitek iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in dodala, da bo covid-19 med nami verjetno še krožil.

Mešanje različnih odmerkov je mogoče le v izjemnih primerih, denimo pri nosečnicah, za katere je sicer priporočeno mRNA cepivo, je še dejala.

Za izvajalce cepljenja, pri katerih je bilo izvedeno cepljenje s tretjim odmerkom, je zdravstveni inšpektorat na ministrstvo za zdravje podal pobudo za izvedbo upravnega nadzora, na Zdravniško zbornico Slovenije pa je bila podana pobuda za izvedbo strokovnega nadzora, je še pojasnila Deana Potza.

Skupno število ugotovljenih kršitev se vztrajno zmanjšuje, hkrati pa je delež opozoril vse večji. Morda nekoliko zbode v oči sreda, ko so v enem samem postopku obravnavali 12 kršilcev, ki si na zaprtem javnem kraju niso hoteli nadeti zaščitnih mask, je povedal.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del