Quantcast
Radio1_v_zivo


Nekaj ur po objavi slike iz jacuzzija, se je zbudila in videla, kakšna je od pasu navzdol! Zdravniki niso imeli druge izbire
OMG/WTF | 21. 5. 2021 8:57
V jacuzziju se je okužila z bakterijo in izgubila obe nogi
Ključne besede:     jacuzzi    sepsa    bakterija    okužba    amputacija    dekle    šok    zabava
V jacuzziju se je okužila z bakterijo in ostala brez obeh nog

25-letna Laura si ni nikoli mislila, da bo zaradi tistih nekaj ur, ki jih je s prijatelji preživela v jacuzziju, izgubila nogi in se bo njeno življenje v trenutku obrnilo na glavo.

Zgodilo se je nekega večera, ko je odšla k prijateljici na zabavo. Družba se je odločila, da se za zaključek večera sprosti v jacuzziju, ki pa je pri Lauri terjal hude posledice. Že isti večer se je počutila nekam čudno in se je dokaj hitro odpravila v posteljo. Naslednje jutro jo je prijateljica našla, da leži na tleh in hlasta za zrakom. Takoj je poklicala reševalce in Lauro so nemudoma odpeljali v bolnišnico.


Zbudila se je v bolnišnici in izvedela, da je ostala brez stopala in noge, od kolena navzdol

Zdravniki so ugotovili, da ima sepso (zastrupitev krvi) in njene možnosti za preživetje so bile majhne. Bakterija, ki je vstopila v njeno telo, bi lahko potovala po krvi, dosegla sluznico možganov in povzročila vnetje hrbtenjače. Napovedali so ji le 48 ur življenja, zato so ji morali amputirati obe nogi, eno od gležnja navzdol, drugo od kolena. 

Dekle se je okužilo s tem, ko je imelo majhno ureznino na stopalu. Bakterije so vstopile v njeno telo in povzročile zastrupitev.

''Jacuzziji so polni bakterij in izločkov in velikokrat lahko pride do neprijetnih zapletov,'' je dejal zdravnik, ki se ni prvič srečal s takšnim primerom.


25-letnica je komaj preživela

Ko se je Laura zbudila sprva sploh ni vedela, da so ji amputirali nogi. Zaradi protibolečinskih tablet ni čutila ničesar in je bila omotična. Ko je prišla k sebi in izvedela, kaj se ji je zgodilo, je sledil šok. Njena mama je dejala, da hčerke v tako slabem stanju še ni videla, a je vesela, da je preživela in ji bo ves čas stala ob strani- 

''Ko sem se zbudila, sploh nisem vedela, kje sem. Videla sem, da sem v bolnici, a nisem vedela, kaj se dogaja. Težko bom sprejela to, da sem ostala brez nog,'' pove 25-letnica, ki jo čaka kar nekaj dolgih mesecev terapij.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del