Quantcast
Radio1_v_zivo


Od danes naprej je ta mejni prehod ZAPRT! Ljudje se jezijo, da so si izbrali ''napačen čas'' za delo
Slovenija | 10. 5. 2021 9:47
Mejni prehod Sečovlje bo med 10. in 31. majem zaprt zaradi prenove
Ključne besede:     Sečovlje    prehod    meja    obnova    cesta    zapora    maj    policija    opozorilo    gneča    zastoji    Dragonja
Strpno in previdno na cesti!

''Mejni prehod Sečovlje bo med 10. in 31. majem zaprt zaradi prenove. Predvidena je popolna zapora ceste, obvozi pa bodo urejeni preko Mejnega prehoda Dragonja. Prosimo, da svojo pot prilagodite, morebitno povečanje prometa na Mejnem prehodu Dragonja pa sprejmete z razumevanjem,'' so zapisali na Facebooku Slovenske policije prejšnji ponedeljek in s tem opozorili državljane, da prehajanje skozi ta prehod od danes naprej ne bo več možen.

Marsikoga je ta objava pošteno razjezila, saj se zavedajo, da bodo nastali zastoji in dolge kolone, spet drugi pa so veseli, da so se končno lotili prenove. Medtem pa se nekateri sprašujejo: ''Kaj ste delali v času, ko je bila karantena?!''


Obnova mejnega prehoda Sečovlje obsega zamenjavo dotrajanih kontejnerjev, v katerih so prostori policije. Po besedah Maje Ciperle Adlešič, predstavnice za stike z javnostmi pri Generalni policijski upravi, je ta zamenjava nujna za zagotovitev ustreznih delovnih pogojev. V njih namreč ni več toplotne izolacije, v tleh so se naredile luknje, policisti pa morajo stranke obravnavati v svojih prostorih za zaposlene.

Dobava in montaža kontejnerjev bo stala nekaj več kot 81.000 evrov, notranja oprema dobrih 11.000, elektroinštalacijska dela pa približno 6.600 evrov. Skupaj investicija torej znaša približno 99.000 evrov.

Promet se je preusmeril na mejni prehod Dragonja

Promet je zdaj preusmerjen na mejni prehod Dragonja, kjer je vsaj ob prometnih konicah in za vikende pričakovati povečan obseg prometa in daljše čakalne dobe.

''Na potnike apeliramo, da pred potovanjem preverijo stanje na mejnih prehodih in uporabijo manj obremenjene mejne prehode,'' še sporočajo z Generalne policijske uprave.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del