Quantcast
Radio1_v_zivo


Dom bodo povečali
| 4. 5. 2021 10:05
Minister je podprl projekt dozidave velenjskega Doma za varstvo odraslih
Ključne besede:     Janez Cigler Kralj    Peter Dermol    Dom za varstvo odraslih Velenje    Violeta Potočnik Krajnc
dom
Velenjski Dom za varstvo odraslih bo po dozidavi izpolnjeval vse standarde.

Včeraj je Dom za varstvo odraslih Velenje obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom in direktorico Doma za varstvo odraslih Velenje Violeto Potočnik Krajnc si je najprej dom ogledal, nato pa je direktorica doma celotni ekipi predstavila projekt rekonstrukcije in dozidave sedanjega doma za varstvo odraslih, ki je nujno potreben. Sledil je podpis sporazuma, s katerim so vsi trije podpisniki minister Janez Cigler Kralj, župan Peter Dermol in direktorica Violeta Potočnik Krajnc potrdili, da je skupni interes izgradnja infrastrukture za institucionalno varstvo starejših na območju Mestne občine Velenje.


Ocenjena vrednost projekta, katerega glavni cilj je zagotoviti kakovostno in sodobno bivanje starostnikov v domačem okolju v skladu s standardi in normativi, znaša 14,5 milijona evrov. Z gradnjo bodo začeli že konec letošnjega leta.


Mestna občina Velenje z Domom za varstvo odraslih tudi sicer zelo dobro sodeluje, župan jih med letom večkrat obišče. Zavedajo pa se, da je potrebno dom razširiti in posodobiti, saj trenutne razmere ne zadostujejo vsem standardom, zato je včerajšnji podpis sporazuma za lokalno skupnost zelo pomemben, saj bodo z uresničitvijo projekta omogočali boljšo in kakovostnejšo oskrbo ter večjo varnost tistih, ki v domu za varstvo odraslih bivajo.Mestna občina Velenje se je v podporo projektu s sporazumom tudi zavezala, da bodo brezplačno ustanovili služnostno pravico za gradnjo in vzdrževanje komunalne in ostale infrastrukture pri projektu ter dostop za nedoločen čas, hkrati pa bodo prispevali proračunska sredstva v višini, kolikor bo znašal komunalni prispevek na podlagi projektne dokumentacije.