Quantcast
Radio1_v_zivo


V tem slovenskem mestu si želijo prepovedati teh 6 stvari! Upajo, da jim uspe pred poletno sezono
Slovenija | 29. 4. 2021 9:35
Kršilce odloka lahko doleti globa tudi do 400 EUR kazni
Ključne besede:     morje    obala    kopalke    kazen    globa    Izola    piknik    galebi    popivanje    mir in red
Želijo si, da bi bil predlog sprejet še pred poletno sezono

Poletje se približuje in z njim povezani dopusti ter izleti, ki bodo večino Slovencev privabili tudi na slovensko obalo. Pred začetkom poletne sezone pa naj bi sprejeli odlok, ki lahko kršilce oglobi tudi do 400 EUR kazni, če se ga ne bodo držali.

V Izoli naj bi po predlogu novega odloka o javnem redu in miru prepovedali:

1. Sprehod po mestu v kopalkah

2. Piknike na plaži

3. Hranjenje galebov

4. Popivanje na parkiriščih

5. Rezervacija plažnega prostora z brisačo

6. Nabiranje kamnov in školjkTamkajšnji prebivalci so se na to v večini odzvali zelo pozitivno in to podpirajo. Strinjajo se, da imajo na obali v teh časih, ko razsaja epidemija red, higieno in 

Naredili so tudi zloženko, ki bo obiskovalcem in turistom dostopna na vseh informacijskih točkah, v njej pa bo pisalo:

''V zloženki opozarjamo naše obiskovalce npr. da imamo ogromno ekoloških otokov, da ločujemo odpadke, da imamo osem raznolikih plaž, ki pa so namenjene brezskrbnemu poležavanju, to ni prostor za glasno razgrajanje,'' je povedal Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola. 

Predlog je potrdilo 19 svetnikov, upajo, da bo sprejet še pred začetkom poletne sezone

Predlog odloka je prestal prvo branje in ga je potrdilo 19 svetnikov, ki so bili navzoči na zadnji seji. Odlok naj bi potrdili tudi v drugem branju. Nekateri pa so celo podali predlog, da se 400 evrov visoke kazni prepolovi.

''Namen občine ni deliti denarne kazni, temveč si prizadevamo za to, da bi zadostovala opozorila,'' je pojasnila Barbara Klinkon Škribna z Občine Izola.

Poudarjajo, da so turistična občina, kjer je gost pomemben, a tudi v turizmu veljajo pravila – zato upajo, da bo odlok sprejet še pred začetkom poletne sezone.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del