Quantcast
Radio1_v_zivo


Ko jo vidijo z otrokom, se sprašujejo, če je to normalno?! Fant ji stoji ob strani in tega ne bi zamenjala za nič na svetu
Zanimivo | 8. 5. 2021 7:39
Zanosila pri 15-ih, a tega ne obžaluje. S fantom skupaj vzgajata otroka in se zraven šolata
Ključne besede:     mamica    oče    otrok    najstnik    mladost    nosečnost    starši    opazke    nenačrtovano    vzgoja
Starša sta postala pri 16-ih letih!

Cat je imela komaj 15-let, ko je zanosila s 17-letnim fantom Grantom, s katerim sta bila takrat skupaj le 8 mesecev. Otroka sta obdržala in vse do danes ostala skupaj. Cat ima danes 19 let, Grant pa 21, mali Toby pa že 5.


Začela sta hoditi maja 2016, januarja 2017 pa izvedela, da pričakujeta otroka

Lansko leto, ko so jih posneli pri njih doma sta javnosti pokazala, kako živita in kako se jima je spremenilo življenje odkar sta postala mlada starša. 

''Čutim, kako ljudje strmijo v naju, kako naju obsojajo in se sprašujejo, da sva premlada za to, da bi bila starša,'' pove Cat in doda, da se zaveda, da je bila zanositev izredno neodgovorna, a tega ne bi spremenila. Srečna je, da ima sina in da je mama, čeprav je na trenutke izredno težko. Oba s fantom morata še dokončati šolo, želita si študirati, hkrati pa oba delata, da zaslužita dovolj denarja.

Dejala sta, da sob bili njuni starši sprva izredno razočarani in prestrašeni, ko sta jim povedala, da pričakujeta otroka. Catina mama Kelly, ki je samohranilka je težko sprejela dejstvo, da je njena hčerka, ki je bila navsezadnje še otrok že noseča. Bala se je za hčerino prihodnost in kako bo pri teh letih vzgajala otroka, saj se je zavedala, kako težko je bilo njej. Bala se je tudi, kako bo na to odreagirala okolica in kaj bodo rekli njeni sodelavci ali prijatelji. Spominja se, da je bilo na začetku tako zanjo kot za hčerko zelo težko, ko se je razvedlo, da bo že postala babica. Bila je deležna kar nekaj grdih opazk, ki so jo prizadele, a je ostala močna in se ni obremenjevala z njimi. Vedela je, da mora ostati močna za hčerko. 

Razočarani pa so bili sprva tudi Grantovi starši, a so mu od vsega začetka tako njemu, kot njej obljubili popolno podporo in da jima bosta pomagala kar se da olajšati starševstvo.Zavedata se, da imata ogromno podpore staršev, ki je marsikateri najstniški starši nimajo. Zaradi njih bosta v žilvljenju lahko uspela in dokončala šolanje, hkrati pa bila starša malemu dečku, ki ga imata najraje na svetu.

Čeprav nista načrtovala postati starša tako hitro, tega ne bi zamenjala za nič na svetu.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del