Quantcast
Radio1_v_zivo


Tri dni po poroki je njeno življenje postalo nočna mora! Obžaluje, da je moža peljala na ta kraj ...
Žalostno | 9. 5. 2021 8:53
Novopečeni mož se je utopil in je postala vdova na medenih tednih
Ključne besede:     poroka    medeni tedni    ljubezen    tragedija    smrt    utopitev    pogreb
Umrl je na medenih tednih in to tri dni po poroki

24-letna Cheyenne si ni nikoli v življenju predstavljala, da bo le tri dni po poroki postala vdova in se bo njeno življenje v nekaj sekundah obrnilo na glavo.

Svojega moža Daltona je spoznala na fakulteti leta 2016, kjer je študiral, ampak se vse do leta 2018 nista zaljubila, ko je nekega dne preskočila iskrica. Šla sta na kavo in po treh urah klepeta ter druženja, je naredil prvi korak in jo vprašal, če bi postala njegovo dekle. Brez obotavljanja je privolila in si globoko v sebi želela, da bi nekoč postala tudi njegova žena.

In res se je to zgodilo. Naslednje leto, januarja 2019, jo je zaprosil, istega leta, meseca julija pa sta se tudi poročila.''Zdelo se mi je, da sanjam. Tako sem bila presrečna in vznemirjena, da bom do konca življenja preživela z nekom, ki ga imam najraje na svetu. Jokala sem od sreče,'' se spominja 24-letnica, ki takrat niti slutila ni, kaj jo čaka. 

Oba sta bila presrečna, da bosta lahko končno začela načrtovati družino in si ustvarila skupno življenje, o katerem sta sanjala. 

Tri dni po poroki, pa sta odšla na Florido, kjer sta se sprehodila ob obali. Dalton še nikoli v življenju ni stopil v ocean in zanj je bil to nepopisljivo lep trenutek. Tekala sta po vodi, se smejala, se objemala in špricala z vodo, ko ju je kar naenkrat zajel visok val. Daltona je voda odnesla v globoko vodo in v njem se je prebudila panika. Cheyenne ga je želela pomiriti in mu rekla, da naj ohrani mirno kri ter da bo vse v redu. Ker ni bil dober plavalec, se je začel utapljati.

''Plavala sem do njega, da bi mu pomagala, a se me je v paniki začel tako oklepati, da sem se kmalu utopila. Skušala sem ohraniti mirno kri in naju oba varno spraviti nazaj na obalo. Na obali sem zagledala reševalca iz vode in začela kričati zna pomoč. Dalton se me je vse bolj oklepal in plezal po meni, da sem bila večino časa pod vodo. Čutila sem, da izgubljam zrak. Videla sem, da reševalec plava proti nama, zato sem ga morala odriniti stran od sebe, drugače bi oba umrla,'' se spominja s solzami v očeh trenutka, ko je bila še zadnjič z njim.Cheyenne mu je na to rekla, naj se oprime njenih gležnjev, ona pa bo plavala proti obali. Videla ga je, da je brez moči,  da izgublja zavest in da tone. V tistem trenutku je postala zaskrbljena in začela slutiti, da se ne bo končalo dobro. 

Reševalec iz vode je končno priplaval do niju in skupaj sta ga spravila na kopno. Daltonu je začel nuditi prvo pomoč in ga oživljati, njegov obraz pa je postajal čisto vijoličen.

Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je še isti dan umrl. ''Ko mi je zdravnik povedal, da je umrl, sem mislila, da bom omedlela. Hotela sem se začeti smejati in upati, da se šali. Hotela sem jokati, pa nisem mogla, ker nisem verjela, da je res. Tisti dan sem izgubila vse, v trenutku nisem imela ničesar več za kar bi živela''.

Kasneje jo je zaslišala tudi policija, saj so se morali prepričati, da ni ona kriva za njegovo smrt. Spoznali so da je šlo za kruto nesrečo in da mu je v resnici želela pomagati. 

Po treh dneh poroke, je morala načrtovati pogreb.

Avgusta, nekaj dni po smrti moža, pa je namesto načrtovanja družine in urejanja hiše, morala urediti pogreb. Stala je pred njegovo krsto in jokala. Čutila se je krivo, da je rešila sebe, njemu pa ni uspela pomagati. 


Dejala je, da ne bo nikoli prebolela njegove smrti, upa pa le da bo čas zacelil rane.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del