Quantcast
Radio1_v_zivo


V gostilno ali v hotel ne boste smeli vstopiti kar tako! Če ste štiričlanska družina in nimate TEGA, potem se lahko zaplete ...
Slovenija | 22. 4. 2021 10:17
Brez dokazila vstop ne bo mogoč! Dodatni stroški sledijo, če mora cela družina opraviti PCR test ...
Ključne besede:     dokazilo    gostilna    hotel    prc test    epidemija    apartma    kosilo    strošek    recepcija
Brez dokazila nikamor!

Zaradi boljše epidemiološke slike po državi je včeraj vlada na seji potrdila, da se v soboto odpirajo terase lokalov po vseh državi, v rumenih regijah tudi notranjost lokalov, v ponedeljek pa še nastanitve z določenimi omejitvami.

Od petka je odpravljena tudi prepoved prehajanja med regijami, dovoljene so prireditve do deset ljudi. Prihodnji teden pa se odpirajo vrata vseh izobraževalnih ustanov.

Za najem apartmaja, obiska v hotelu ali kosila v notranjosti potrebujete dokazilo!

In če ste se že veselili, da boste končno odšli za nekaj nočitev na dopust ali na kosilo v notranjost gostilne, potem bo potrebno preložiti dokazilo!

Brez dokazil ne boste mogli koristiti nastanitev ali iti v notranjost lokalov

Potrošniki, ki bodo želeli koristiti storitve nastanitvenih obratov, bodo morali opraviti test na koronavirus ali predložiti dokazilo o prebolelosti ali dokazilo o cepljenju. 

Za koriščenje storitev v nastanitvenih obratih bo torej nujno potrebno predložiti dokazila, drugače ne boste imeli vstopa.

Za 4-člansko družino lahko PCR test predstavlja velik strošek

V primeru, da bi 4-članka družina hotela dopustovati v enem izmed hotelov ali si privoščiti kosilo v notranjosti gostilne, ob tem pa ne bi imela dokazila, potem se zna zgoditi, da jim bo vstop prepovedan.

Prav tako pride lahko do neprijetnosti, če recimo eden od staršev ima dokazilo ali je bil že cepljen, drugi pa ne. Bo v tem primeru ostal zunaj?!

Zaenkrat še ni znano ali bo zadoščal rezultat hitrega testa ali bo potreben PCR test. Če bo potreben PCR, to za nekoga lahko predstavlja visok dodaten strošek.

V primeru štiričlanske družine to lahko pomeni tudi 400 evrov dodatnih stroškov, če se bodo morali testirati vsi štirje člani družine. Poleg tega pa so tukaj še stroški nastanitve in ostalih stvari, kar lahko družino močno ''udari'' po denarnici.

Prav tako še ni jasno, koliko star bo lahko bil test.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del