Quantcast
Radio1_v_zivo


Kaj se dogaja s številkami na novo okuženih v Sloveniji?! To so rezultati, ki nas vedno znova presenečajo
KORONAVIRUS | 20. 4. 2021 11:09
Dobre novice: Vsak dan manj na novo okuženih. Drugi teden se bodo najbrž sprostile regije - a ne povsod!
Ključne besede:     april    dobre novice    upadanje    epidemija    rezultati    covid    Slovenija
Rezultati kažejo, da pridno upoštevamo ukrepe in se držimo pravil!

Epidemija v Sloveniji zares počasi upada in vsak dan smo priča boljšim številkam. Ljudje se vse bolj držijo ukrepov in pravil, vse več pa je tudi precepljenosti, kar se prav tako pozna.

V ponedeljek so v Sloveniji ob 3.537 PCR-testih po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, potrdili 718 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 20,3-odstoten. V primerjavi s prejšnjim ponedeljkom je bilo včeraj za 31,6 odstotka manj primerov odkritih okužb.

48 manj na novo okuženih kot včeraj

Povprečje potrjenih primerov okužbe v zadnjih sedmih dneh se je po vladnih podatkih še znižalo, zdaj znaša 737, včeraj 785. Znižalo se je tudi število bolnikov v slovenskih bolnišnicah. Umrlo je 5 covidnih bolnikov.

V bolnišnicah se zdravi 649 bolnikov, kar je 3 manj kot v nedeljo. Intenzivno terapijo potrebuje 156 bolnikov oz. eden manj kot v nedeljo.

Vlada bo na jutrišnji sredini seji odločala o sproščanju ukrepov

Trenutno se nahajamo v oranžni fazi, čeprav ukrepi na ravni države veljajo za rdečo fazo - izjema so odprte terase in vrtovi gostiln v osmih regijah, kjer so epidemiološke razmere boljše. 

Obalno-kraški še vedno kaže najbolje

Trenutno je najslabše epidemiološko stanje v primorsko-notranjski, zasavski in savinjski regiji, najboljše pa v obalno-kraški. Vlada za presek pri odločanju praviloma vzame torkove podatke.

Regije se bodo najbrž odprle, a ne za vse

Vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je včeraj napovedala, da se bodo meje regij verjetno odprle, a po vsej verjetnosti bodo tam, kjer regija ustreza rdeči fazi na semaforju sproščanja ukrepov, še naprej zaprte.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del