Quantcast
Radio1_v_zivo


Nihče ni mogel verjeti, kaj je nastalo iz te hiše! Slovenca sta si v nekaj mesecih ustvarila sanjski dom!
Oglas | 26. 4. 2021 12:13
Tipske hiše z brezplačno projektno dokumentacijo
Ključne besede:     Ytong    tipske hiše    gradnja    varčno    dom
Ytong vam pomaga ustvariti sanjski dom!

»Obljubil sem ji, da ji bom zgradil hišo,« je povedal Marko napol v šali napol zares, »čeprav soldov takrat nisem imel niti za pasjo uto.« Toda prikaz gradnje z Ytongom ga je prepričal, da gre za material, s katerim bo znal rokovati. In tako se je začela gradnja Ytong hiše.

Kako do nove hiše ...

V katalogu Ytong tipskih hiš lahko izbirate med kar 55 različnimi hišami, od zelo dobrih nizkoenergijskih pa vse do pasivnih hiš. Pri nakupu Ytong tipske hiše prejmete projektno dokumentacijo brezplačno. Poiščite svojo sanjsko hišo na www.ytonghisa.si!

Če razmišljate o nakupu energijsko varčne hiše, ki ima poleg tega še odlično notranjo zasnovo prostorov in zapeljiv zunanji izgled, potem boste med Ytong hišami zagotovo izbrali pravo. Tipske Ytong hiše so delo različnih projektantskih podjetij, vključujejo pa tako klasične oblike in zasnove, kot tudi hiše sodobnih linij in razgibanih detajlov, primernih za vse vrste slovenskih okolij.

V katalogu boste našli hiše vseh možnih oblik z zanimivimi koncepti tlorisnih površin. Od manjših pritličnih hiš z neto tlorisno površino 60 m² do večjih dvoetažnih hiš s kletjo in mansardo v skupni izmeri 260 m². Sodobne hiše pravokotnih oblik z ravno streho so primerne za vse moderne družine z aktivnim življenjskim slogom, klasike z dvokapnico pa s premišljenimi detajli združujejo tradicionalnost in modernost v enem.


Tipska hiša Taja z zanimivo zasnovo prostorov je primerna za vsako slovensko družino.

Projekt Ytong tipske hiše vključuje:

- gradbeni material Ytong za izvedbo konstrukcij (vse zidne bloke, preklade, U- in L-elemente, kjer je možno, tudi Ytong strop in Ytong lepilno malto)

- projektno dokumentacijo za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja (DGD)

- projektno dokumentacijo za izvedbo gradnje (PZI)

- brezplačen komplet gradbenega orodja Ytong (lopatici širine 40 in 24 cm

mešalo za izdelavo Ytong lepilne malte, deska za izravnavo, vedro, zobata gladilka in sanirna malta (25 kg)

– brezplačen prevoz na gradbišče

Preverite, KAJ JE VKLJUČENO V CENO!

Z Ytongom gradite hitreje!

Ytong gradbeni sistem je zasnovan za hitro, suho in čisto gradnjo vseh vsrt objektov. Z elementi iz porobetona različnih debelin lahko zgradite hišo v celoti – od zunanjih nosilnih in nenosilnih zidov, predelnih sten, preklad nad vratnimi odprtinami, do stropov in ostalih strešnih konstrukcij. Vsestransko uporaben je tudi pri izvedbi manjših del in prenovah. Ytong kupci se gradnje hiše lahko lotijo kar sami ali pa jim pri gradnji hiše pomagajo priporočeni Ytong izvajalci.Ytong Termo Premium

Med najbolj priljubljene za gradnjo hiše spadata predvsem bloka Ytong Termo Premium debeline 48 cm, s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hišo povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade, in blok Ytong Termo debeline 40 cm. Oba se uporabljata za izgradnjo nosilnih zunanjih zidov za vse vrste objektov in po veljavnih kriterijih PURES (Pravilnik o učinkoviti rabi energije) ne potrebujeta dodatne toplotne izolacije. Toplotna prevodnost zunanjega zidu debeline 40 cm je namreč 0,21 W/m²K, debeline 48 cm pa celo 0,17 W/m²K.


Tipska hiša Manca je enodružinska hiša s funkcionalno razporeditvijo prostorov. Tloris si oglejte tukaj.

Zdravju in okolju prijazen trajnostni gradbeni material

Naraven gradbeni material porobeton odlikujeta predvsem odlična toplotna izolativnost in požarna odpornost, saj spada med negorljive materiale v požarni razred A1. Gradbeni material Ytong že več kot 40 let proizvajajo v tovarni v Kisovcu pri Zagorju. Kot del mednarodne skupine Xella so zavezani k napredku, trajnostnosti in ekološki proizvodnji Ytong izdelkov.

Z vami od začetka do konca gradnje

Z izkušeno ekipo strokovnjakov bodo poskrbeli za vsa vaša tehnična vprašanja in vam stali ob strani od začetka do konca gradnje.
Pri izbiri izvajalca za gradnjo tipske hiše pa imate proste roke.
Seznam priporočenih Ytong izvajalcev boste našli
na spletni strani ytong.si.- Ytong hiše so razdeljene v različne energijske razrede glede na računsko porabo energije za ogrevanje.

- Ytong je naraven gradbeni material. Zunanji zidovi iz porobetona Ytong so že sami po sebi odlično toplotno izolativni ter potresno in požarno odporni (negorljivi).

- Tipske hiše so v celoti zgrajene z Ytong gradbenim sistemom. Ker se sistem vgrajuje po suhem postopku s tankoslojnim nanosom lepilne malte, je sušenje objekta izjemno hitro.