Quantcast
Radio1_v_zivo


To je OSEM regij, kjer se s ponedeljkom odpirajo gostinske terase in vrtovi!
Slovenija | 15. 4. 2021 6:26
Odprte bodo od 19. do vključno 25. aprila
Ključne besede:     gorenjska    goriška    obalno-kraška    pomurska    posavska    podravska    koroška in zasavska regija    terase    vrtovi    ukrepi    Počivalšek    odpiranje    regije
Terase in vrtovi bodo odprti med 7. in 19. uro

S ponedeljkom, dne 19. do vključno 25. aprila bodo odprli gostinske vrtove in terase v kar osmih regijah, ki so trenutno v oranžni fazi. Odprte bodo od 7. do 19. ure. To je prek Twitterja sinoči sporočil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. 

To so: gorenjska, goriška, obalno-kraška, pomurska, posavska, podravska, koroška in zasavska regija.

Gostinci in gostje se bodo morali držati strogih pravil ter upoštevati navodila iz NIJZ. Zaposleni bodo morali ves čas nositi maske, gostje pa jih bodo sneli lahko šele takrat, ko se usedejo za mizo. Strežba bo dovoljena le za mizo. Zaposleni se bodo morali enkrat tedensko tudi testirati.

''Da je od roba mize do roba mize 3 metre, da so stoli oddaljeni 1,5 metra, da prisotni na terasah uporabljajo maske in razkužila, da nosijo masko, ko gredo v notranjost na stranišče,'' je pojasnil še zdravstveni minister Janez Poklukar in dodal, da se bo pravil treba strogo držati.

Tokrat bo osebni prevzem blaga, hrane in pijače na prevzemnih mestih možen brez časovne omejitve.

V štirih regijah (osrednjeslovenska, jugovzhodna, savinjska in primorsko notranjska) pa terase in vrtovi do nadaljnjega ostajajo zaprti.


''Podaljšujemo trenutno veljavne izjeme in v 8ih oranžnih regijah odpiramo terase in vrtove gostiln in lokalov med 7. in 19. uro. Gostinci bodo nekoliko lažje zadihali, spet smo korak bližje življenju, kot smo ga vajeni,'' je zapisal Počivalšek in nato dodal še:

''Od ponedeljka v Goriški, Gorenjski, Obalno-Kraški, Pomurski, Posavski, Podravski, Koroški in Zasavski regiji zopet lahko strežejo kavo na terasah in vrtovih. Osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih pa se sedaj dovoli tudi brez časovne omejitve''.

Kdaj bodo ukinili prepoved gibanja med regijami?

Strokovna skupina je še predlagala, da se ukrepe za naslednji teden prilagodi glede na razmere v posamezni regiji.

Po nekaterih informacijah naj bi predlagali tudi ukinitev prepovedi gibanja med regijami.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del