Quantcast
Radio1_v_zivo


To so osebe, ki naj bi za PRVOMAJSKE PRAZNIKE lahko odšle na Hrvaško!
KORONAVIRUS | 13. 4. 2021 12:11
Že zdaj se lahko do nepremičnine odpravijo za 12 ur, če imajo tam kakšen nujen opravek.
Ključne besede:     Hojs    Hrvaška    nepremičnina    obisk    epidemija    prvomajski prazniki    dovoljenje
Vsi, ki imajo nepremičnine bodo lahko odšli na Hrvaško

Minister Aleš Hojs je v oddaji Dobro jutro na Rtv Slovenija dejal, da bi se lahko že konec tedna odločali o tem, da se ukine omejitev prehajanja med regijami in če bodo razmere ugodne, bi v kratkem mejo z negativnim testom lahko prehajali tudi lastniki nepremičnin v tujini.

Dejal je še, da je stanje v nekaterih regijah že povsem rumeno, nekje precej rdeče, drugod oranžno, ''torej, precej pisana druščina barv'' je dodal in povedal, da se je strokovna komisija odločila, da se za en teden celotna država obarva v rdeče. 

Pohvalil pa je tudi vse državljane, ki so se izjemno odzvali na 11-dnevni lockdown. Po njegovem mnenju bi lahko za prihodnji teden pričakovali omilitev ukrepov in da se odpravi omejitev med regijami.

Poleti bomo lahko dopustovali, le vprašanje je, kakšno bo stanje na Hrvaškem

Notranji minister je glede poletnih dopustov v tujini optimističen, da bo do poletja precepljenost tako visoka, da bo dopustovanje mogoče. ''Vprašanje pa je, kakšno bo stanje na Hrvaškem, kjer se trenutno razmere slabšajo. Zapirajo terase in očitno se poskus, da bi v vmesnem času stvari sproščali, ni najbolje iztekel,'' dodaja.

Vsi, ki imajo na Hrvaškem nepremičnino, gredo lahko tja že za prvomajske praznike

Se pa očitno pripravljajo spremembe za tiste, ki imajo na Hrvaškem ali kje drugje svojo nepremičnino. Že zdaj se lahko nanjo odpravijo za 12 ur, če imajo tam kakšen nujen opravek.

Je pa Hojs napovedal, da bi lahko v roku 14 dni uvedli ''možnost prehajanja mej za lastnike nepremičnin v tujini ob pogoju negativnega testa na novi koronavirus, kot to velja za delovne migrante,'' če se bo epidemiološka situacija v Sloveniji izboljšala.

Dodaja še, da mu ljudje pišejo, da z obiskom Hrvaške ne mislijo ''grešiti'' oz. tam ''žurirati,'' temveč bi dejansko obiskali svojo nepremičnino. To bistveno zmanjša možnost, da bi taki ljudje bili prenašalci virusa nazaj v Slovenijo, je prepričan ob tem.Drugače pa je pri prehajanju državne meje


''Večina evropskih držav, tudi Slovenija, odsvetuje potovanja, saj jih je večina še vedno močno epidemiološko obremenjena,'' pravi minister in dodaja, da izhod ni več prepovedan, so pa ostrejši pogoji za vstop v državo.

Imeti je treba, razen za veljavne izjeme, negativen izvid PCR-testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur, sicer je človek napoten v karanteno. Drugače je le pri delovnih migrantih, ki se morajo na sedem dni testirati, a veljajo tudi brezplačni hitri antigenski testi.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del