Quantcast
Radio1_v_zivo


To je POKLIC ŽENSKE s katero naj bi bili moški najsrečnejši! So pa tudi tisti, ki se s tem ne strinjajo ...
Zanimivo | 10. 4. 2021 7:24
So potrpežljive, žilave, nesebične in se znajo spopasti še s tako težkimi problemi
Ključne besede:     medicinska sestra    poklic    razmerje    sreča    ljubezen    moški    anketa    
Medicinske sestre veljajo v moških očeh za močne, potrpežljive in skrbne ženske

Anketa je pokazala, da so moški najbolj srečni, če so v razmerju z medicinsko sestro. To so ženske, ki naj bi veljale za izredno pozitivne osebe, ki premorejo veliko sočutja in skrbi za druge.

Hkrati pa so še zelo potrpežljive, žilave, nesebične in se znajo spopasti še s tako težkimi problemi. 

Znajo obvladati kaos in nuditi tolažbo v najbolj težkih trenutkih. Čeprav moški veljajo za močne osebe, pa tudi oni velikokrat ob sebi potrebujejo nekoga, ki poskrbi zanje in se lahko nanj zanesejo. ''To je poklic, ki zahteva veliko predanosti in te postavi pred različne življenjske situacije, ki izoblikujejo tvojo osebnost in te naredilo še močnejše. Včasih sam sebe presenetiš, ko vidiš, kako si v nekih trenutkih, ki so stresni in nerešljivi zmožen reagirati,'' pove neka medicinska sestra, ki pravi da kljub napornemu delovniku svojega dela ne bi zamenjala.

Organizacija, timsko delo, obvladovanje kriznih situacij in podpora v slabih časih, vse to so vrhunske odličnosti, ki so potrebne doma v dobrem partnerskem odnosu. Raziskave tudi kažejo, da znajo medicinske sestre zelo dobro prenašati pritiske in se dobro soočajo s perečimi situacijami v vezi.

Ne motijo jih malenkosti in se ne obremenjujejo za majhne stvari. 

Znajo pa tudi dobro poskrbeti za organizacijo in poskrbijo, da je vse urejeno pravočasno.

Nekateri moški pa se s tem ne strinjajo ...

So pa moški, ki pravijo, da biti v razmerju z žensko, ki je medicinska sestra vse prej kot lahko. Z dela prihaja utrujena, nejevoljna, ima veliko skrbi in je večino časa v stresu.

''Moja žena je 12 let medicinska sestra in verjamem, da svoje delo opravlja izvrstno, doma pa je čisto druga zgodba. Svojo energijo potroši v službi, doma pa je utrujena, tečna, depresivna in se ji ne da nič ...'' je zapisal moški v anketi, z njim pa se je strinjalo še skoraj 30 % vseh vprašanih.