Quantcast
Radio1_v_zivo


Skupaj za manj plastike
Nagrajujemo | 9. 4. 2021 17:01
Sodeluj v izzivu in osvoji brezplačne nakupe v Sparu in Intersparu
Ključne besede:     Spar    Interspar    brezplačni nakupi
Sodeluj v izzivu in osvoji brezplačne nakupe v Sparu in Intersparu!

Spar letos praznuje že 30 let. To je 30 let dobrih zgodb in del teh je tudi skrb za okolje. Med drugim zmanjšanje uporabe plastike in uporaba biorazgradljivih materialov, pa tudi ponovna uporaba. Predstavljate si, da lahko v trgovino odidete s svojo embalažo za večkratno uporabo in jo napolnite s kvalitetnimi izdelki v rinfuzi. Riž, testenine, oreščki, suho sadje in mnogo več, predvsem bio izdelki. Pri Sparu je to mogoče!

Tudi jutranja ekipa Denis Avdić Showa se je odpravila v Interspar Citypark v Ljubljani in raziskala zanimivo stojalo z več kot 40 živili. Dobro poslušaj, kaj bo Miha Deželak natrosil iz Sparovega stojala. V etru torej poslušamo zvok padanja živila v posodo/vrečko. Kaj praviš, kaj bi to lahko bilo?

Prijavi se in sodeluj! Pošlji SMS s ključno besedo SPAR, pripiši katero živilo si slišal v etru ter svoje podatke.

Čakajo te brezplačni nakupi v Sparu in Intersparu, saj prejmeš Spar darilno kartico v vrednosti 40 evrov!Nakupovanje brez embalaže

Se tudi vi zavzemate za manjšo porabo plastike in manjšo količino odpadne embalaže? Nova priložnost za okolju prijazno nakupovanje je zdaj na voljo v trgovini INTERSPAR v Cityparku. Na posebnem stojalu najdete pester izbor živil, ki jih preprosto napolnite v papirnato ali lastno embalažo.

Do grama po vaših željah

Nakupovanje živil brez embalaže ima poleg manjše uporabe plastike in manj odpadkov še eno prednost. Količino nakupljenega živila lahko popolnoma prilagodite porabi vašega gospodinjstva. S tem pa lahko bistveno prispevate tudi k zmanjšanju količine zavržene hrane.

Uporabite papirnato vrečko ali lastno posodo

Na stojalu so na voljo papirnate vrečke. Še bolj okolju prijazni pa boste ob uporabi lastne embalaže, ki jo prinesete s seboj in napolnite po vaši izbiri. Pri tem pazite, da je posoda čista in iz primernega materiala, saj boste tako ohranili kakovost kupljenega živila.

Od žitaric in stročnic do testenin

Ponudbo oreščkov in suhega sadja, ki je običajno na voljo v tovrstnih stojalih, smo razširili in zdaj lahko v rinfuzni obliki nakupujete tudi žita, različne stročnice, testenine, riž in več vrst kaš. Če prisegate na biološko pridelavo, boste v ponudbi našli tudi tovrstna živila.

Na stojalu najdete kar 49 živil, med njimi so:

- testenine in kuskus,
- riž (basmati, rjav, črn),
- stročnice (fižol, čičerika, leča),
- žita (bulgur, kvinoja, biserni ječmen),
- kaše (ajdova, prosena),
- zdrob (koruzni, pirin),
- kosmiči in misliji (ovsene, koruzne),
- semena (chia, lan, bučna, sončnična),
- oreščki (orehi, lešniki, mandlji, arašidi, pistacije, indijski in brazilski oreščki),
- suho sadje (marelice, slive, brusnice, fige, rozine, ananas, banane)
- in še mnogi drugi.

Kako poteka nakupovanje?

• Na prodajnem mestu so na voljo posebne papirnate vrečke, ki jih napolnite z izbranim izdelkom.

• Živila lahko napolnite tudi v embalažo, ki jo prinesete od doma (stekleni kozarci, namenske posode za shranjevanje živil, ali obstoječa embalaža, ki jo imate doma).

• Če prinesete svojo embalažo, se obrnite na prijazno osebje, ki vam bo pomagalo pri nakupu.

• Vrečko oz. embalažo napolnite z izbranim živilom, stehtajte in natisnete ustrezno etiketo, ki jo nalepite na embalažo.

Pravila za sodelovanje