Quantcast
Radio1_v_zivo


Obžaluje, da svoje ''napihnjenosti'' ni jemala resno! Ko je izvedela, kaj je narobe, je razmišljala o samomoru
Žalostno | 4. 4. 2021 7:05
29-letnica izvedela, da ima raka materničnega vratu in da ne bo mogla imeti otrok
Ključne besede:     Bolezen    trebuh    bolečina    rak    maternica    menopavza    menstruacija    neplodnost
Boli jo misel, da ne bo mogla imeti otrok

Angležinja Leanne Shields je kot opozorilo med ženske delila svojo žalostno zgodbo o bolezni, za katero si ni nikoli mislila, da bo zbolela. 29-letnica je zbolela za rakom materničnega vratu in pri skoraj tridesetih letih že vstopila v zgodnjo menopavzo.

Imela je normalnem menstrualni cikel, a je krvavela tudi med obdobjem, ko naj ne bi imela menstruacije. Čutila je bolečino in pritisk v trebuhu in menila, da ima težave z napihnjenostjo. Po vse pogostejših krvavitvah izven menstruacijskega ciklusa je obiskala zdravnika, vzrok naj bi bil menjava kontracepcijskih tablet.

 

Po sedmih mesecih se je vrnila v bolnišnico in želela podrobnejše preiskave, saj se stanje ni spremenilo. Tako je oktobra 2020 izvedela novico, da ima raka materničnega vratu, ki je velik sedem centimetrov. Po mesecih zdravljenja so ji povedali, da je vstopila v zgodnjo menopavzo, kar pomeni, da ne bo mogla imeti otrok.

''Celotna situacija me je tako izčrpala, da sem razmišljala o samomoru. Ne morem si odpustiti, da nisem ukrepala prej,'' pove žalostna Leanne in doda:

''Vedno sem mislila, da ne rabim pregledov in da me takšna bolezen ne more doleteti, ker sem mlada. Ko izveš kaj takega, obžaluješ, da nisi šel prej k zdravniku.''Poudarja, da ni sploh imela očitnih znakov, ki bi nakazovali na to, da je hudo bolna. Imela je le nenavaden občutek v trebuhu, ki ga je povezovala z napihnjenostjo. ''Mislila sem, da je vse posledica kontracepcijskih tablet.''

Trenutno še okreva, konec meseca pa jo čaka CT in magnetna resonanca, ki bo razkrila ali je njeno zdravljenje uspelo. Zdaj opozarja vse ženske, naj ne zanemarjajo svojega zdravja in naj ne odlašajo z rednimi ginekološkimi pregledi.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del