Quantcast
Radio1_v_zivo


V Velenju je zagotovljeno nujno varstvo za vse otroke in učence
| 1. 4. 2021 12:08
Ponovno zagotavljajo tudi tople obroke za ranljive skupine
Ključne besede:     Velenje    otroci    varstvo    topli obroki    prostovoljci
dostava toplih onrokov
Tistim, ki sami ne morejo po hrano, jo bodo v Velenju spet pripeljali prostovoljci.

V Mestni občini Velenje ponovno uvajajo brezplačno dostavo brezplačnega toplega obroka na dom, in sicer za starostnike, gibalno ovirane, osebe v karanteni, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci pomagali, in tiste, ki si zaradi socialne stiske ne morejo skuhati ali privoščiti toplega obroka. Storitev velja za občane Mestne občine Velenje na območju občine od torka, 6. aprila, dalje za obdobje ustavitve javnega življenja oziroma do preklica.

 

Naročila sprejemajo vsak delovnik med 8. in 10. uro na telefonski številki 03 8961 619, in sicer za naslednji delovnik in vsak dan posebej. Prva naročila sprejemajo v petek, 2. aprila, in sicer za dostavo v torek, 6. aprila. Tople obroke bodo člani prostovoljne skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje dostavljali vsak delovnik od 11.30 dalje, med vikendi in ob praznikih dostave ne bo.

 

Člani prostovoljne skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje bodo od torka, 6. aprila, dalje na območju Mestne občine Velenje zagotavljali tudi brezplačno dostavo nakupov hrane in zdravil za starejše in gibalno ovirane.

 

V Mestni občini Velenje bodo v času med 1. in 11. aprilom omogočali nujno varstvo otrok v vrtcih. V vrtcu pa ne bodo zavrnili tudi drugih otrok, ki jim starši ne morejo zagotoviti drugega varstva in morajo v službo. Zagotovili bodo tudi tople obroke za otroke in učence.

Tudi na velenjskih osnovnih šolah bo zagotovljeno nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda. Osnovne šole bodo za učence od 1. do 3. razreda, ki so vključeni v nujno varstvo in učence, ki se izobražujejo v oddelkih prilagojenega programa v osnovnih šolah, zagotovile tudi šolsko prehrano. Tudi za učence in dijake, ki se bodo izobraževali na daljavo, bodo šole organizirale in zagotavljale topli obrok.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del