Quantcast
Radio1_v_zivo


To so osebe, za katere v času zaprtja države NE BODO VELJALE OMEJITVE! Dovoljeno jim bo ...
Slovenija | 31. 3. 2021 6:33
Odlok, ki stopi v veljavo 1. aprila, poslovnih najemov in službenih kosil ne prepoveduje
Ključne besede:     lockdown    kosilo    najem    poslovno    dovoljeno    covid    koronavirus    hotel    Soča
Službena kosila bodo v času zaprtja države dovoljena

V času zapore države, od 1. aprila do 11. aprila bo ponujanje blaga in storitev neposredno potrošnikom prepovedano - razen izjeme.

Omejitve namreč ne bodo veljale za pravne oseb, ki bodo lahko v tem času še vedno imele službena kosila in se posluževale poslovnih najemov, poročajo na 24UR. To so tako imenovana ''business to business'' srečanja, ki v odloku niso zajeta.

Na 24UR pa so se obrnili tudi na hotel Soča v Bovcu, ki o zaprtju v tem času ne razmišljajo. Edini na novo zgrajeni hotel v lanskem letu bo v času zaprtja države deloval, čeprav se dobršen del slovenskega gospodarstva že pripravlja na zatišje. 

Hotel Soča bo v času zaprtja države obratoval

Goran Kavs iz hotela Soča je dejal, da si ponovnega zapiranja trenutno ne želijo in da imajo v tem trenutku na obisku tujo produkcijo hišo, katere imena ni želel razkriti. ''Kot rečeno, objekt polno zaseden in gre dejansko tudi za malenkost daljši najem, kot je po navadi,'' je še dodal Kavs in nadaljeval s tem, da se želijo kot podjetje obdržati nad gladino, saj bi v nasprotnem primeru bilo zelo težko.

V gosteh imajo filmsko ekipo, ki bo pri njih ostala še nekaj časa

Za potrebe približno 400-članske filmske ekipe, ki si je za kuliso novega akcijskega filma izbrala smučišče Kanin, naj bi te dni sicer obratovala večina nastanitev na Bovškem in tako bo ostalo tudi po prvem aprilu. Odlok, ki stopi v veljavo 1. aprila, poslovnih najemov namreč ne prepoveduje.

Pred kamere je stopila državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Ajda Cuderman in tudi ona dejala, da področja business to business (B to B) to ne zajema. 

Poslovna kosila bodo v lockdownu mogoča''Da se ne prepoveduje opravljanje dejavnosti poslovnim subjektom, B to B sestankom,'' je dejal v sredini februarja minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ko so se nato poslovni sestanki množično začeli odvijati v Kranjski Gori in to med zimskimi počitnicami. 

Enako velja tudi za gostinstvo. Poslovna kosila bodo mogoča tudi v času novega lockdowna.

Kdo pa bo preverjal, kakšen je dejanski namen kosila?
Tega ne zna trenutno še nihče pojasniti.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del