Quantcast
Radio1_v_zivo


(VIDEO) Minister Tonin s svojo izjavo poskrbel za ogorčenje! Številni gledalci niso mogli verjeti, kaj je izustil ...
Slovenija | 29. 3. 2021 12:10
Na njegovo izjavo se je preko Twitterja odzvala tudi Ksenija Benedetti
Ključne besede:     Matej Tonin    minister    izjava    ogorčenje    Ksenija    Benedetti    upokojenci    Twitter
Tonin je gostoval v oddaji Politično s Tanjo Gobec in izjavil nekaj, kar je zmotilo številne gledalce

Minister za obrambo Matej Tonin je gostoval v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Rtv Slo in izjavil nekaj, kar je sprožilo ogorčenje.

''Politična opcija, ki ji pripada g. Mesec v desetih letih ni bila sposobna razrešiti vprašanja mest v domovih za starejše. Naš minister je razpisal tisoč dodatnih postelj, levica jih je v desetih letih uspela zagotoviti 500. 
In potem oni očitajo, kako nič nismo naredili za socialo, zdravstvo in podobne stvari. Ampak dejstvo je, da so se v času te vlade v Sloveniji zgodile največje investicije na področju sociale in zdravstva.''

Več kot očitno pa s svojo izjavo ni prizadel le gledalcev, temveč tudi nekdanjo vodjo protokola Republike Slovenije, Ksenijo Benedetti, ki se je takole odzvala na Twitterju:


Tonin pa ji je odvrnil, da je bila njegova izjava namenjena projektu ministra Janeza Ciglerja Kralja, s katerim se bo v slovenskih DSO-jih zagotovilo dodatnih tisoč postelj. ''Žal jih pretekle vlade v desetih letih niso niti 500. Žal nekateri v vsem vidijo priložnost za obračun z vlado''.

Benedettijeva mu je odgovorila, da ve, da so v Sloveniji vsaj 15 let vse vlade pozabljale na skrb za starejše in ceni vse napore, da se to spremeni ter še dodala: ''A vaša izjava je v kontekstu premnogih izgubljenih življenj zvenela zelo slabo. Moj tvit ni bil namenjen obračunavanju, temveč opozorilu na neprimerne besede''.

Tonin je nato zapisal, da se lahko le opraviči, če je kdo razumel njegove besede na takšen način.

Oglasil pa se je tudi novinar in urednik Večera, ki je zapisal sledeče:

''Uspelo mu je nemogoče, Matej Tonin se hvali, da je sedaj v DSO dovolj prostora. Potem ko je njegova vlada zavozila 2. val, ki se je iztekel v brutalno statistiko smrti. Boga (razen Janše) ni, v imenu politikanstva je dovoljeno reči vse.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del