Quantcast
Radio1_v_zivo


Grozljiv padec Primoža Rogliča, ko je še tekmoval v smučarskih skokih! Ob posnetku je marsikomu zastal dih
Viralno | 24. 3. 2021 8:26
Roglič se je kasneje našel v kolesartvu, kjer danes žanje uspeh za uspehom!
Ključne besede:     Primož Roglič    padec    Planica    nezavest    letalnica    smučarski skoki    2007    marec
Roglič je leta 2007 grdo padel na planiški velikanki

Bil je sončni četrtek, 22. marca 2007, ko je takrat še ne polnoletni Primož Roglič tekmoval v smučarskih skokih in hudo padel. Spustil se je po velikanki v Planici in bojda pri odskoku storil napako, ki je letalnica ne dopušča ter se je kaj hitro znašel v težavah. Njegov padec je bil grozljiv, saj je z vso silo udaril ob tla, negibno telo pa je z veliko hitrostjo drselo po doskočišču. Vse se je razpletlo v nekaj sekundah, nekateri so pri tem zamižali, spet drugi so se prijeli za glavo, vse oči pa so bile nekaj trenutkov kasneje seveda uprte v mladeniča, ki je negiben obležal še malce naprej od oznake, ki sicer označuje (nekoč) magično mejo dvestotih metrov.Glede na padec jo je še dobro odnesel, imel pa je zlomljen nos in pretres možganov.
Marsikdo je mislil, da bo po tem padcu prenehal s skoki, a smo ga lahko še štiri leta potem opazili na skakalnicah, vendar odmevnejših rezultatov ni več beležil. Padec motivacije, težave s kolenom in v Beljaku nekaj zim kasneje je bilo res vsega konec. Konec ene in kmalu potem začetek nove poti.

''Tisti padec me niti ni tako zelo pretresel, kot bi si marsikdo mislil. Po mojem mnenju je šlo za mladostniško norost in mislim, da bi se mi prej ali slej zgodilo kaj podobnega. Na vse skupaj sem gledal bolj kot na nekakšno izkušnjo oziroma dobro šolo,'' je dejal Roglič za portal Ekipa24.si.

''Ne bi rekel, da je prav ta padec odločil mojo kariero, skakal sem še vsaj štiri leta. Vseskozi sem verjel, da mi bo nekako le uspelo. Ko pogledam nazaj, sem hvaležen za izkušnje, ki sem jih pridobil kot smučarski skakalec ter da sem dobil »drugo« priložnost kot kolesar. V novem in starem športu pa je nekaj isto: naučil sem se, da ne glede na to, kako trdo priletiš ob tla, se moraš vedno spraskati nazaj gor in nadaljevati. Samo naprej, brez popuščanja.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del