Quantcast
Radio1_v_zivo


ŠKANDAL V ZAGREBU: To, kar sta pacientom počeli medicinski sestri na covid oddelku, pretresa javnost
Viralno | 19. 3. 2021 6:52
Bolnišnica Dubrava na slabem glasu - škandali se kar vrstijo
Ključne besede:     Zagreb    bolnica    covid    kraja    tatvina    pacient    škoda    medicinski sestri    škandal    bizarno
Škandalozni dogodki na kliniki Dubrava v Zagrebu se kar vrstijo

''Sramota, nezaslišano, nesprejemljivo,'' so odzivi na dogajanje v kliničnem centru Dubrava v Zagrebu, nekoč najuglednejši bolnišnici na Hrvaškem.

Po anonimnem pismu zdravnice o katastrofalnih razmerah v bolnišnici zaradi slabe higiene in pomanjkanja hrane med bolniki, je konec januarja sledil še škandal o zabavah medicinskega osebja sredi najhujše pandemije, zdaj pa se je zgodilo nekaj, kar je znova pretreslo javnost, poroča 24ur.com.


Medicinski sestri kradli nemočnim pacientom

Medicinski sestri kradli pacientom


Dubravo zdaj pretresa še odkritje tatvin dveh medicinskih sester, in sicer Dubravke L. (45) in Marije K. (51). Medtem ko so se covidni bolniki na respiratorjih borili za življenje, sta jim kradli denar, bančne kartice, mobilne telefone in nakit.

Prva medicinska sestra je z dvigovanjem pacientovih kartic dvigovala denar in si kupovala čevlje, druga pa je ukraden nakit in mobilne telefone preprodajala naprej. 

Po poročanju 24ur.com sta najmanj 5 bolnikov okradli za kar 5.000 evrov, kar je pokazala tudi kriminalistična preiskava.


Dvigovali denar s pacientovih kartic in ga zapravljali

''Izkoristili sta težek položaj bolnikov v tej zdravstveni ustanovi. Odtujili sta jim osebne predmete,'' je za medije povedala  policistka iz PU Zagreb Marija Goatti.

Pred kamere je stopil tudi Goran Mrđa, sin okradenega bolnika, ki je šel na mamino prigovarjanje še enkrat preveriti stanje na očetovem računu. Sledil je šok, saj je iz njegovega računa izginila precej velika vsota denarja.

Uprava bolnišnice in zbornica medicinski sester ravnanje dvojice obžalujeta in najostreje obsojata. 

''Za tako obnašanje v bolnišnici Dubrava ni prostora,'' je dejala Ana Primorac, glavna medicinska sestra v KB Dubrava.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš pa je dejal, da bodo sledili nadaljnji postopki v skladu z zakonom, saj gre za izjemno hudo, moralno nesprejemljivo in kaznivo dejanje. Grozi jima do 5 let zapora.


Bolnišnica Dubrava je na slabem glasu

Pacienti v bolnišnici brez hrane in čistih posteljnin

Ena od zdravnic je celo razkrila, da bolnike niso hranili, niti jim dajali zdravil, saj so jim primanjkovala. Prav tako jim niso menjavali posteljnine in brisač, katerih niso oprali tudi po več mesecev, saj na zalogi ni bilo ne čistil, niti mila za osnovno higieno. 


Pacientom niso dajali zdravil, saj jih je enostavno zmanjkalo

Spomnimo pa se, kako so konec januarja v ravno tej bolnišnici priredili zabavo, brez upoštevanja epidemioloških ukrepov. Medicinske sestre so veselo poplesavale, jedle, pile in prav nihče se ni zmenil za zaščito. 

Zaupanje v bolnišnico in njihove zaposlene se s takimi dejanji žal iz dneva  v dan rušita.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del