Quantcast
Radio1_v_zivo


Znana igralka je postala moški! Odstranili so ji prsi in je končno zadovoljna s spremembo, ki jo vidi v ogledalu
Svet slavnih | 17. 3. 2021 10:14
Ta operacija je potrditev, da se končno spreminja v moškega
Ključne besede:     Ellen    Page    operacija    Elliot    igralka    transspolnost    sprememba    sreča    hollywood
Ellen Page ni več, zdaj je tu Elliot

34-letni igralec Elliot Page, nekoč znan kot igralka Ellen Page, je lansko leto decembra razkril, da je transspolna oseba. V intervjuju za Time je priznal, da pot do spremembe spola ni bila lahka, sedaj, ko pa okreva po operaciji odstranitve dojk, pa lahko končno potrdi, da se v svojem telesu počuti dobro. Ta operacija je potrditev, da se končno spreminja v moškega. Elliot se je že kot otrok se je zavedal, da se v telesu dekleta ne počuti dobro in bi raje postal fant. Spominja se, kako vesel je bil, ko mu je mama pri 9-ih letih pustila, da si postriže lase in je končno postal fant. Takrat je mamo ves čas spraševal, če bo lahko nekoč zares postal fant ...Leto pozneje pa je dobil svojo prvo vlogo, in sicer vlogo deklice v televizijskem filmu. Tako je moral znova ''postati'' dekle. ''Pri 10 letih sem postal profesionalni igralec. In seveda sem moral tudi biti videti tako, kot se je pričakovalo,'' se spominja svojih igralskih začetkov Elliot. Kasneje je dobil vlogo najstnice Juno, ki je zanosila in s to filmsko vlogo tudi zaslovel. Za revijo Time, katere naslovnico tudi krasi je dejal, da mu je operacija popolnoma spremenila življenje in se končno počuti tako, kot je od nekdaj hrepenel - moško.

Dodal pa je še, da ga ta operacija ne definira kot transspolno osebo, a mu je le pomagala ujeti tisti del svobode, ki jo je začutil prvič po puberteti. Takrat je namreč zaradi telesnih sprememb pričel prestajati ''pravi pekel'', sedaj pa se ob pogledu v ogledalo končno prepozna.

View this post on Instagram

A post shared by @elliotpage


Leta 2014 je prvič razkril, da je istospolno usmerjen, to pa je sprožilo kar nekaj negativnih odzivov. Kmalu je našel partnerko Emmo Portner, se zaljubil, a se še vedno ni počutil dobro v svoji koži. Kot pravi, je ves čas čutil, da to (še vedno) ni njegov pravi jaz, podzavestno si je tudi za rdeče preproge izbiral moška oblačila.

V času pandemije, ko se je svet ''ustavil,'' pa je imel več časa razmišljati in prišel do zaključka, kaj je tisto, kar ga bo zares osrečilo - to je sprememba spola.Lani se je končno odločil za korak naprej in svoji ženi priznal, da je transspolna oseba. 

Z Emmo sta se, kot je znano, lani poleti nato razšla, a ostajata dobra prijatelja, je poudaril. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del